Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saborski odbor prihvatio godišnje izvješće

Hrvatski vojnici uvježbavat će Afganistansku nacionalnu vojsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski Odbor za obranu prihvatio je danas godišnje izvješće o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga RH u mirovnoj misiji ISAF-a u Afganistanu, o kojem će idući tjedan raspravljati Hrvatski sabor.

Predstavivši izvješće, državni tajnik u MORH-u Pjer Šimunović je na sjednici odbora naglasio da će se hrvatske snage u Afganistanu preustrojiti i okrupniti jer su sada na više predjela. Oko 300 hrvatskih vojnika nalazit će se samo na nekoliko mjesta, a glavna hrvatska vojna djelatnost bit će uvježbavanje Afganistanske nacionalne vojske (ANA).

Pročitajte i ovo Ilustracija Šerijatski zakon Tisuće ljudi na stadionu gledalo javnu egzekuciju u režiji talibana Ilustracija Uzrok nesreće nije poznat Tragedija u Afganistanu: Pao zrakoplov koji je letio za Moskvu

Na upit predsjednika odbora Borisa Šprema što je s izvješćem o izgredu kad su hrvatski vojnici u Afganistanu odbili izvršiti zapovijed zbog navodno neprimjerene opreme i oružja, Šimunović je odgovorio da je povjerenstvo završilo rad te rezultate dostavilo ministru obrane. O rezultatima istrage ministar će izvijestiti saborski odbor, dodao je.

Inače, odbor je prihvatio i prijedlog zakona o potvrđivanju sporazuma s EU-om o sudjelovanju hrvatskih vojnih snaga u operaciji 'Atalanta' u Somaliji, zadaća koje je borba protiv piratskih napada i otmica trgovačkih brodova. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene