Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatski vojnici u Afganistanu su dobro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Berislav Rončević danas je za službena posjeta Afganistanu izjavio su hrvatski vojnici u mirovnoj misiji ISAF-u u Afganistanu dobro i da se ponosi njihovim radom.

Danas smo po planu obavili bilateralne razgovore u susretu s afganistanskim ministrima vanjskih i unutarnjih poslova i zamjenikom ministra obrane, jer je ministar na putu u New Yorku, rekao je Rončević u telefonskom razgovoru za Hinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez ozlijeđenih Afganistan: Napad na konvoj s hrvatskim vojnicima Slika nije dostupna Preuzima iz ruku NATO-a Afganistan će brinuti o sigurnosti Mazar-i-Šarifa u kojem su naši vojnici

Prenijeli smo stajalište hrvatske službene politike da će Hrvatska ostati u međunarodnoj mirovnoj misiji u ISAF-u te kao međunarodno priznata zemlja i ozbiljan međunarodni čimbenik i članica UN-a, dodao je.

Moramo preuzeti svoj dio odgovornosti da Afganistan profunkcionira u punom smislu demokratski izabrane vlasti, istaknuo je Rončević.

Dodao je kako ga je razveselio jasno stajalište većine afganistanskih dužnosnika koji zahvaljuju hrvatskoj nazočnosti, ali su svjesni da mi ovdje ne možemo ostati vječno te da oni moraju preuzeti odgovornost za stanje u svojoj zemlji.

U Afganistanu je zadnjih mjesec dana mirno, a policija je uspješnom akcijom prekinula lanac dobavljača i postavljača eksplozivnih naprava, što ne znači da toga ne će opet biti. U dijelu hrvatske javnosti bila je kriva predodžba da je Kabul posve siguran grad, a vanjski dijelovi nesigurni, istaknuo je ministar Rončević.

Hrvatski su vojnici dobro i danas sam nekoliko puta bio s njima i oni pozdravljaju Hrvatsku te jasno poručuju da su vojnici i da svoje zadaće obavljaju potpuno profesionalno. Svjesni su svih opasnosti i osposobljeni su i kvalitetno opremljeni da te zadaće obave. Ponosim se njihovim radom, a u razgovoru strani su dužnosnici vrlo dobro ocijenili njihov rad, naglasio je.

Stanje u Afganistanu je takvo da je sjever sigurniji, a jug
nesigurniji. Dio hrvatskih vojnika koji nadziru rad afganistanske vojske smješten je u Kandaharu i za sada je sve u redu. Svi rade po svojim planovima bez ikakvih teškoća, rekao je Rončević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene