Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispratila vojnike

Predsjednica vojnicima: 'Vjerujem da ćemo se sresti na poljima Afganistana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovna zapovjednica OSRH Kolinda Grabar Kitarović ispratila je vojnike uz riječi: 'Nadam se da imate nekog tko radi dobar roštilj ili čobanac'.

Predsjednica Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar Kitarović bila je danas na ispraćaju 2. hrvatskog kontigenta u misiju 'Resolute Support' u Islamsku Republiku Afganistan.

Pročitajte i ovo Rusko ministarstvo obrane Putin potpisao naredbu Rusija povećala maksimalni broj vojnika za 170.000: "Do ovoga je došlo zbog sve većih prijetnji za našu zemlju" Zoran Milanović i Mario Banožić Svečani dan Pogledajte rukovanje Milanovića i Banožića: Konačno se našli na istom mjestu, bilo je neizbježno

'Odlazak iz domovine uvijek je težak, pogotovo kad misija nosi sigurnosne izazove. Zahvaljujem vam sto ste izabrali taj poziv. Bila sam ponosna na poziv i zadaće koje obavljate i bit ću i dalje. Želim zahvaliti i vašim obiteljima, teški su trenuci i za njih. Pred vama su višestruke zadace - da čuvate sami sebe i jedni druge, poručila je vojnicima Grabar Kitarović i prisjetila se svojih dana u Afganistanu. 

'I sama sam bila raspoređena u misiju, doduše, kao civil. Vidjela sam vrhunsku profesionalnost i čula pohvale o vama. Vjerujem da ćemo se sresti na poljima Afganistana, jer namjera mi je posjećivati misije i stalo mi je do Oružanih snaga. Još nas puno posla čeka kako u civilnom tako i vojnom sektoru', kazala je vrhovna zapovjednica.

Najavila je da će raditi s ministrom i nečelnikom GS OS-a te da će posjećivati vojarne kako bi se oružane snage razvijale.

'Veselim se da ću vas vidjeti tamo. Doći ću među vas i nadam se da imate nekog tko radi dobar roštilj i čobanac jer to je postala tradicija', našalila se Grabar Kitarović.

VIDEO Evo kako Božić slave naši vojnici u Afganistanu

Hrvatskim vojnicima sretan put poželio je i ministar obrane Ante Kotromanović.

'Afganistan je danas zemlja sigurnija nego prije, no još ima dosta posla. Nova misija nije borbena, ali je zahtjevna. Vi ste profesionalci, odgovorni i obvezali ste se na poštivanje pravila. Od vas očekujem stegu, red, poštivanje drugih običaja, brigu i odgovornost... Sretan vam put i vratite se u Hrvatsku onako kako treba. Glavu gore i vidjet ćemo se u idućem periodu ili u Kabulu ili na sjeveru', poručio je Kotromanović.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene