Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatski vojnici dobili nove uniforme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski vojnici uskoro će osvanuti u novim odorama. Danas su stigle iz Tekstilno-tehnološkog fakulteta, a vojnici su se u njima odmah prošetali prvo pred našim kamerama. I dok su jedni oduševljeni digitaliziranim uzorkom zemljovida koji će na njima biti istaknut, nova vojnička moda naišla je na kritike dizajnera. Ljute se jer je za realizaciju odora bio natječaj, ali ne i za dizajn.

Stara garda dala je svoje. Nakon 15 godina, vojska je dobila novu odoru. Uz bolju sposobnost prikrivanja, kvalitetu, kroj i šaru, hvale se u MORH-u,  od čizme do kape, ubuduće će sva tri roda izgledati isto. Prve razlike već su vidljive.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Ukrajinci se povukli Pala Avdiivka, Putin svojim vojnicima poslao čestitku: "Izražavam svoju zahvalnost" Ilustracija entuzijazam je izblijedio Razočarenje među ukrajinskim časnicima za regrutaciju: "Jednoga će ih dana njihova djeca pitati što su radili za vrijeme rata"

Za digitalni uzorak hrvatskog zemljovida bogatiji su i vojnici iz mirovnih misija.

Novi vojni izričaj nije se svidio dizajneru Borisu Ljubičiću koji je razočaran, jer za dizajn nije bilo natječaja. Tvrdi, on je još1992. ponudio bolje rješenje sa zemljovidima, ali ga nitko nije kontaktirao.

U MORH-u pak odgovaraju da vojnici nisu manekeni, te da su uz izgled pazili i na kvalitetu, a na probnom modelu surađivali su sa Tekstilno-tehnološkim fakultetom.

Natječaj za odabir proizvođača očekuje se iduće godine, nakon čega bi dosadašnje 'woodland' šare, koje su podsjećale na američke vojnike, trebale definitivno otići u povijest. 

Više u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene