Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginulo više od 300 djece

Hrvatski UNICEF prikuplja pomoć za Gazu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
UNICEF Hrvatska pozvao je danas građane da se pridruže akciji prikupljanja pomoći za stradalu djecu i obitelji s područja Gaze.

Donacije građana i tvrtki mogu se uputiti putem internetske stranice www.unicef.hr ili uplatom na žiro račun 2360000-1500124852 poziv na broj 9699-01, priopćeno je iz UNICEF-a.

Pročitajte i ovo Stanje u bolnici Nasser u Gazi - 3 Pakao na zemlji Panika u najvećoj bolnici u Gazi: Na udaru posljednje sigurno utočište za Palestince Palestinci u UN-ovu centru u pojasu Gaze Rat na Bliskom istoku MVEP: "Sredstva za UNRWA nisu predviđena u 2024., do sada su izdvajana iznimno"

Tijekom dvadesetodnevne krize u Gazi više od 300 djece je poginulo, a više od tisuću i pol ih je ranjeno, navodi se u priopćenju. UNICEF kontinuirano prati situaciju te dostavlja humanitarnu pomoć kako bi olakšao situaciju za ugroženu djecu i njihove obitelji u Gazi. Dosada je dostavljeno više od 65.000 boca pitke vode, te 550 kompleta za pročišćavanje vode koji su dovoljni za 5.000 obitelji. 

Bolnicima dostavljeno 20 kompleta za oživljavanje

Za očuvanje zaliha krvi UNICEF je dostavio dva generatora, a bolnicama je dostavljeno i više od 350 paketa prve pomoći te 20 kompleta za oživljavanje.

U suradnji sa četiri lokalne postaje u Gazi, UNICEF je krenuo s emitiranjem radio spotova za roditelje o tome kako zaštititi djecu tijekom bombardiranja te kako djeci pružiti emocionalnu potporu.  U planu je uspostava 30 obiteljskih centara za žene i djecu u kojima će im biti pružena psihosocijalna potpora, osigurani kompleti za majke i novorođenu djecu, higijenske potrepštine, deke, zimska odjeća i obuća te didaktičke igračke za najmlađe.

Na putu je i veliki paket humanitarne pomoći koji uključuje komplete krizne medicinske pomoći, komplete prve pomoći, kirurške instrumente, visokoenergetske kekse za pothranjenu djecu te osnovne lijekove i vitamine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene