Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pismo papi Benediktu XVI.

Hrvatski svećenici Papi: Očitujemo Vam sinovsku odanost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S današnjeg nacionalnog hodočašća hrvatskih svećenika koje se održava u Zagrebu, upućeno je pismo papi Benediktu XVI., u kojem se Svetom Ocu izražava odanost, potpora i smjerna molitva.

U pismu, koje su potpisali predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) nadbiskup Marin Srakić i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, ističe se kako se jedinstvenim hodočašćem hrvatskih svećenika, kakvoga još nije bilo u hrvatskoj povijesti, želi zahvaliti za dar svećeništva, očitovati zajedništvo i moliti zagovor blaženog Alojzija Stepinca, po čijoj je vjernosti Bogu, Katoličkoj Crkvi i Petrovu nasljedniku Božji duh očitovao čudesna djela i obdario Crkvu u hrvatskom narodu obiljem milosti, ostavivši dragocjen uzor svećeničkoga života. Biskupi su izrazili potporu Svetome Ocu, rekavši kako je 'iz prošlih desetljeća progonstava Crkve u našoj Domovini nama dobro poznato na koji se sve način udaralo pastire Crkve te time željelo unijeti nemir i tjeskobu među vjernike'.

Pročitajte i ovo Bivši šef riječkih katoličkih skauta dobio dodanih pet i pol godina zatvora zbog pedofilije vrebao maloljetnicu Bivši šef katoličkih skauta, osuđeni pedofil, dobio dodatnih pet i pol godina zatvora zbog novih zlodjela Papa Franjo na konferenciji (Foto: AFP) Objavio dokument na 50 stranica Papa Franjo: "Crkva mora priznati mušku dominaciju, zlostavljanje i seksističko nasilje"

Novi pokušaji samo su drugačiji oblici jednakih težnja, istaknuli su biskupi. 'Baš zbog toga, svjesni važnosti crkvenoga jedinstva i postojanosti, u ovome trenutku svi mi pastiri Crkve u Hrvatskoj, zajedno sa svojim vjernicima, u Vašoj izloženosti napadima, kušnjama koje napadaju Kristovo mistično tijelo, očitujemo Vam svoju sinovsku odanost, molitvenu blizinu i svećeničko zajedništvo, uzdižući prinose Bogu za Vas i za Vaše dragocjeno služenje u Crkvi', ističe se u pismu papi Benediktu XVI., izvijestila je Informativna katolička agencija (IKA). (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene