Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuli peticiju

Hrvatski studiji: Studenti prosvjedovali zbog ukidanja studija psihologije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studenti su ponovno digli glas. Ovaj put studenti Hrvatskih studija. Prosvjedom na sveučilišnom kampusu, poručili su kako ne žele da se studij psihologije ukida ili spaja sa psihologijom na Filozofskom fakultetu.

'Mi to doživljavamo jednakim ukidanju studija psihologije jer se ukida naša autonomija i sve što ovaj studij čini posebnim - većinom vanjska suradnja i velik dio praktične primjene kroz cijeli studij psihologije', kazala je studentica Dunja Jurić.

Pročitajte i ovo Vlatko Previšić Pokop u ponedjeljak Umro Vlatko Previšić, dugogodišnji profesor i bivši dekan Filozofskog fakulteta Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše"

Pokrenuli su i peticiju protiv gašenja studija, koju je do sada potpisalo više od 2.000 studenata. Ne žele mijenjati sadašnji ustroj, a strahuju da bi najave moguće integracije dovele do gašenja cijelog sveučilišnog centra.

'Prema našim analizama, naš studij je kvalitetan, društveno opravdan i održiv', kazao je pročelnik Odjela za psihologiju Mislav Stjepan Žebec.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene