Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruke iz Mostara

Hrvatski stradalnici: Krivotvori se istina o ratu u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske udruge logoraša domovinskog rata u BiH Mirko Zelenika izjavio je da pravosudne institucije te bošnjački predstavnici u vlasti u Federaciji BiH diskriminiraju Hrvate i krivotvore istinu o proteklome ratu negirajući postojanje logora u kojima su bili zlostavljani i ubijani bosanskohercegovački Hrvati.

'Haaški sud je svu dokumentaciju prebacio Tužiteljstvu BiH koje ništa nije uradilo na ovim predmetima o zločinima na Hrvatima. Oni se ponašaju kao zaštitnici zločina i teorije da Armija BiH nije imala logore nego zatvore. To nije istina', rekao je Zelenika na konferenciji za novinare u Mostaru povodom 16 godina utemeljenja udruge hrvatskih logoraša u BiH.

Pri tome je kritizirao federalno ministarstvo branitelja kojemu je na čelu ministar Zukan Helez. Optužio ga je za krivotvorenje istine o postojanju logora bošnjačke Armije BiH za Hrvate.  On je od hrvatskih zastupnika u državnom i federalnom parlamentu zatražio da pokrenu pitanje procesuiranja zločina u logorima Armije BiH.

Pročitajte i ovo Policija u BiH, ilustracija Incident kod Mostara Navijače Zrinjskog optužili da su pretukli četvoricu bošnjačkih mladića: Udarili im u auto i izgurali ih s ceste Objavljena je snimka miniranja kamenoloma zbog kojeg je došlo do odrona miniranje kamenoloma VIDEO Pogledajte snimku zastrašujućeg odrona kod Mostara: Odnio je tri automobila

Zelenika je prozvao i ministra Heleza jer je u njegovom ministarstvu savjetnik Besim Hodžić koji je tijekom rata bio zapovjednik logora Gimnazija u Bugojnu u kojemu su bili zatočeni zarobljeni hrvatski civili i vojnici.  'Takvi ljudi ne mogu danas biti na dužnostima koje obavljaju i mi tražimo njihovu hitnu smjenu', rekao je Zelenika. Hrvatski logoraši iz BiH pozvali su hrvatske političare da prekinu svoju šutnju i stanu u obranu istine o Domovinskom ratu i stradanju Hrvata.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene