Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema turista

Hrvatski skijaši odlaze u inozemstvo, a Bjelolasicu zaobilaze!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski olimpijski centar na Bjelolasici domaći skijaši odavno zaobilaze. Nekad popularno zimovalište, zbog golemih financijskih problema, tako propušta još jednu sezonu. Radnicima državne tvrtke kasne plaće, a novca nema ni za grijanje. U odmaralištu zatekli smo tek rijetke goste.

Snijeg na Bjelolasici odavno se otopio, a s njim odlaze i posljednji turisti. Bračni par iz Splita, u nekad elitnom skijalištu, dočekao je ovu, ali pamte puno bolje godine. 'Nema snijega. Neke njihove stvari tu nisu raščišćene, nemaju novaca, u zadnji čas su odlučili otvoriti za Novu godinu', rekao je Nenad Morpurgo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna GDJE JE ZAPELO? Nekadašnji velebni kompleks, perjanicu hrvatskog turizma, pokušali su prodati čak 17 puta u pet godina Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Na redu je 14. dražba Provjerili smo u kakvu je stanju nekadašnji turistički biser: Za goste je sve spremno, ali investicija još nema

Tradicionalni gosti poput njih, sve se rjeđe dođu okrijepiti i u obližnjem restoranu.
Nekad se jedva stizalo poslužiti sve stolove, dok su oni danas uglavnom prazni. 'Ovo sad nije ni jedan posto kako je to bilo prije. Na tisuće ljudi, seminari po 200-300 ljudi', požalila se Marina Rendulić, djelatnica jednog ugostiteljskog objekta.

>> Unatoč krizi, Hrvati se nisu odrekli skijanja!

Plaća je stigla s tri mjeseca zakašnjenja. No, u strahu od gubitka posla, zaposlenici o tome izbjegavaju govoriti. Pomak za više od 100 radnika ne pronalazi ni novi direktor, ali probleme otvoreno priznaje. 'Teško je, kad imamo novce, damo plaće. Kad nemamo novaca, nemamo od kuda dobiti', rekao je direktor HOC-a 'Bjelolasica' Željko Lipošćak.

Država, u čijem je većinskom vlasništvu sportski centar, tako krši vlastite zakone. A ni preko agencije, koja je preuzela turističke objekte, ne pronalazi ulagače. 'Bjelolasica ne može opstati bez investiranja. Oko 40 milijuna kuna bi bile te investicije', rekao je Lipošćak.

Požar prije 2 godine, srećom, nije okrznuo ionako poluprazne apartmane.  Sadržaja nema, pa turisti ogulinsku destinaciju izbjegavaju na karti., često nema struje.  Grijanje imaju za još 15-ak dana. Hrvatski olimpijski centar kao projekt bivše HDZ-ove Vlade trebao je privući ulagače. No, zmovalište, koje je godinama gutalo državne milijune, na njih i na oporavak će još pričekati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene