Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Provjereno, večeras u 22:00!

Hrvatski sindrom na njemačkoj 'baušteli'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nisu htjeli biti dio crne statistike, dio broja od 324.230 nezaposlenih. Pronašli su posao u inozemstvu, spakirali kofere, radili po 12 sati na dan, a onda su se kući vratili praznih džepova!

Odlazak na rad u Njemačku – dio je to desetljećima stare tradicije, pomoću koje su naši djedovi, očevi, susjedi i prijatelji uzdržavali svoje obitelji. Miroslav, Mladen i Ive mislili su da je i to rješenje za prehranjivanje svojih najdražih.

Pročitajte i ovo Ilustracija Velika promjena U Njemačkoj počeo važan eksperiment: Svi se nadaju da će njime riješiti kronični nedostatak radne snage Ilustracija - 1 ŽIVOT NA TRACI Skraćeni radni tjedan i dalje kao SF: Umjesto da radimo kraće za više, radit ćemo duže za isto ili još i manje?

>>Sjedite dok ovo čitate? Onda slijedite naše upute...

„Ja si posao u struci ne mogu naći, ja sam strojarski tehničar, ali to nikad nisam ni radio, već sam se bacio na građevinu. U tom sam se našao, posla nema, budućnost je takva kakva je“, objasnio je Miroslav ekipi Provjerenog.

Sva trojica pronašla su posao u Njemačkoj, i radili po 12 sati na dan. Poslodavci su im obećavali redovitu plaću, a danas su ta obećanja samo gorka sjećanja. Plaće su brzo prestale stizati.

>>''Imao sam osjećaj da će mi oči iskočiti''

„Njegova priča je: ako ti se ne dopada, tamo su ti vrata, ja takvih kao ti imam 200 na burzi u Zagrebu, čekaju da dođu na tvoje mjesto“, prepričao je Miroslav odgovor koji bi dobio kada bi pitao za novac koji je zaradio, ali ga nikada nije vidio. No, poslodavci o kojima govorimo nisu stranci, već Hrvati koji sa svojim tvrtkama posluju u Njemačkoj.

Koliko je takvih „gastarbajterskih žrtava“ i kome se mogu obratiti kako bi dobili svoje plaće – doznajte večeras u Provjerenom u 22:00! 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene