Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubrzavanje procedure

Konačno se dogovorili: Saborski zastupnici odriču se 1.500 kn od plaće za žrtve poplava

Novi bi zakon na manje od godine dana trebao skratiti vrijeme potrebno za izvlaštenje, koje sada u prosjeku u prvom stupnju traje traje četiri godine.

Prije zasjedanja Predsjedništvo Sabora donijelo je odluku kojom se svi saborski zastupnici odriču 1.500 kuna od svojih plaća za žrtve poplava, što ukupno iznosi 225.000 kuna.

Pročitajte i ovo Ivana Kekin, saborska zastupnica (Možemo) Borba za vlast Ljevica smislila novi plan za rušenje HDZ-a: Prvo je potrebno konstituirati Sabor Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a o aktualnim temama U tijeku sjednica šireg predsjedništva HDZ-a: Kasnije se očekuju izjave

Hrvatski sabor u nastavku sjednice raspravlja o konačnom tekstu novog zakona o izvlaštenju, kojim Vlada želi ubrzati proceduru izvlaštenja i olakšati provedbu investicijskih projekata.

Novi bi zakon na manje od godine dana trebao skratiti vrijeme potrebno za izvlaštenje, koje sada u prosjeku u prvom stupnju traje traje četiri godine. Izvlaštenje za strateške projekte trebalo bi se realizirati u najduže šest mjeseci.

Sabor o prijedlogu zakona o državnoj informacijskoj infrastrukturi

Predlaže se i obvezatni očevid, zbog procjene vrijednosti nekretnine, uvodi jedinstvena metodologija utvrđivanja tržišne vrijednosti nekretnina, a kako bi se izbjegle špekulacije s prenamjenom zemljišta, vlasniku bi se plaćalo po uporabnom svojstvu nekretnine prije prenamjene.

U Saboru će zasjedati i Mandatno-imunitetno povjerenstvo, koje će razmotriti zahtjev da se bivšoj šefici Porezne uprave Nadi Čavlović Smiljanec (SDP) ukine zastupnički imunitet.

Čavlović Smiljanec USKOK istražuje zbog sumnje u korupciju, a kazneno je prijavljena u proširenju istrage protiv bivše šefice porezne ispostave u Osijeku, Ružice Kovačević, ranije osumnjičene da je stopiranjem ovrhe nad tvrtkom osječkog poduzetnika Željka Biloša državni proračun oštetila za najmanje 11,8 milijuna kuna.

Zasjedat će i saborsko Predsjedništvo, na kojem bi se klubovi trebali dogovoriti oko pomoći poplavljenim područjima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene