Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrabri Riječani

Hrvatski pomorci spasili 214 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječki kapetan Željko Vuković na čelu je broda koji je i u svibnju spašavao emigrante, njih 142. Ovaj put među spašenima su bile tri trudnice i 23 djece

Riječki kapetan Željko Vuković i njegova posada spasili su 214 emigranata koji su u prenakrcanom brodiću krenuli prema Italiji. Među spašenima su bile tri trudnice i 23 djece, javlja Rijeka KLIK.

Pročitajte i ovo Ilustracija Teška nesreća Lavina u Švicarskoj odnijela tri života: Ne zna se ima li i nestalih Slika nije dostupna Izvukli i trudnicu Podvig dvojice riječkih pomoraca spasio 142 brodolomca između Libije i Italije

Posada broda Kehoe Tide na čelu s Vukovićem i drugim časnikom Riječaninom Bojanom Tasićem gotovo istu stvar napravila je i početkom svibnja. Tada su iz mora između Libije i Italije spasili 142 emigranta.

Mornarica s pretrpanih splavova spasila 1100 emigranata!

Ovaj put emigrnti su iz Libije prema Italiji krenuli 30. lipnja. Uskoro su ostali bez goriva, a Željko Vuković zaprimio je obavijest od talijanske obalne straže o brodici u opasnosti.

Kada su ih pronašli, priča Vuković, emigranti su bili izgoreni od sunca, dehidrirani i u lošem stanju. U dogovoru s Talijanima uzeli su ih na brod i tretirali ih zbog izrazito jakih opekotina. Svi su spašeni i, srećom, nije bilo žrtava.

Sredozemlje postaje grobnica: 'Hitno moramo nešto poduzeti!'

'Ne znam što bih rekao. Uvijek se ponavlja ista priča. Oni ih u Libiji potjeraju van noću kad ima dosta sjena od svjetala od platformi pa ih lažu da je to Italija i ujutro kad svane i kad nestane svjetlo platformi onda ne znaju gdje su i tu krene sve naopako', rekao je kapetan koji upravlja brodom s miješanom posadom. Na brodu su, soim dva Hrvata, Egipćani, Rusi, Ukrajinci i jedan Filipinac. Na stand by-u rade za hrvatsku platformu Zagreb 1 koja buši u libijskim vodama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene