Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon međunarodnog pritiska

Hrvatski pomorci napokon na slobodi, iz Angole se vratili u Rijeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječki kapetan Duško Jelača i prvi časnik Vanja Maričić napokon su na slobodi.

Zbog nedostatka dokaza obustavljen je postupak protiv hrvatskih pomoraca i posade broda koji su zbog sumnje u krađu goriva s broda gotovo tri mjeseca bili prisilno zadržani u Angoli.

Pročitajte i ovo Luka Simić i Katarina Jusić Čeka se smjena Neizvjesna sudbina hrvatskih pomoraca koji su već četiri mjeseca na brodu u Grčkoj: "Imaju jako malo hrane..." Slika nije dostupna RH im nije poslala ni odvjetnika Zatočeni već tri mjeseca: Drama dvojice hrvatskih pomoraca u Angoli

Nakon povratka iz Angole u Rijeku, Riječani su istaknuli kako im je prijetilo od četiri do osam godina zatvora, te kako su prva dva mjeseca zadržavani bez pismenog naloga. Angolu opisuju kao duboko korumpiranu zemlju. Tek nakon međunarodnog pritiska pušteni su na slobodu.

„Ono što sad slijedi je bitka da se ovakve priče više ne ponavljaju. Sindikat pomoraca mora odraditi ovaj drugi cilj, a to je sukobiti se i s kompanijom i istaknuti ovaj problem na nivou svjetske javnosti kako se ovakvi slučajevi više ne bi ponavljali. Naime, pravila igre postoje, ali ih treba sprovoditi i moramo se pobrinuti da se da to tako ubuduće i bude bez obzira je li riječ o Angoli ili Grčkoj , Hrvatskoj ili Velikoj Britaniji ovakve stvari se više ne smiju ponavljati, kaže Neven Melvan, tajnik Sindikata pomoraca.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene