Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dubrovački pomorac

Hrvatski pomorac otet na kuvajtskom brodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na brodu kuvajtskog brodara otetom u ponedjeljak blizu Adenskoga zaljeva jedan je hrvatski mornar, potvrdilo je to Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

'Stožer za koordinaciju aktivnosti u slučajevima ugroze hrvatskih brodova i hrvatskih pomoraca u međunarodnoj plovidbi sastao se jutros u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture pošto je dobio službenu informaciju od brodara Arab Maritime Petroleuma iz Kuvajta da su gusari u ponedjeljak zaustavili brod 'Zirku' u istočnom dijelu Adenskog zaljeva, a na kojem se nalazi jedan hrvatski državljanin', kaže se u priopćenju ministarstva.

Hrvatski državljanin ukrcan je na taj tanker za prijevoz sirove nafte u prosincu prošle godine i prijavljen je Lučkoj kapetaniji Dubrovnik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u japanskom moru Prekinuta je potraga za nestalim pomorcem iz Hrvatske: "Temperatura mora je 15 C, u tim uvjetima preživljavanje je moguće 26 sati" Slika nije dostupna spašavali ga helikopterom Pomorac iz Splita teško ozlijeđen na tankeru kod Španjolske: Para mu je opekla oko 20 posto tijela

Riječ je o brodu pod zastavom Ujedinjenih Arapskih Emirata, nosivosti 105.848 tona, a gusari su ga zaustavili oko 250 nautičkih milja od jemenske obale, kaže se u priopćenju i dodaje da je stožer u kontaktu s brodarom, obitelji hrvatskog pomorca, hrvatskim veleposlanstvom u Egiptu te nadležnim međunarodnim tijelima. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene