Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekali desetljećima

Hrvatski Leskovac dobio osnovnu školu, roditelji upozorili: Izgradite nogostupe i pristupne ceste

Novootvorena škola u Hrvatskom Leskovcu (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Novootvorena škola u Hrvatskom Leskovcu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Novootvorena škola u Hrvatskom Leskovcu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Novootvorena škola u Hrvatskom Leskovcu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Novootvorena škola u Hrvatskom Leskovcu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Novootvorena škola u Hrvatskom Leskovcu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Nakon desetljeća čekanja, Hrvatski Leskovac kraj Zagreba, napokon je dobio osnovnu školu. Vrijedna više od 55 milijuna kuna, moderno je opremljena, kapaciteta 320 učenika i radi u jednoj smjeni.

Do jeseni će u Zagrebu biti otvoreno pet novih osnovnih škola. Ipak, neke još čekaju na obnovu.

Pročitajte i ovo Nacionalni ispit iz hrvatskog jezika - 3 U osnovnim školama Počeo tjedan nacionalnih ispita: "Taj dan očekujemo da budu maksimalno koncentrirani i motivirani" Grob Milana Bandića OPORBA NEGODUJE Prije tri godine preminuo je Milan Bandić, još nema nadgrobni spomenik

"Konačno smo krenuli u našu školu, ovdje. Puno nam je bliže škola jer tamo smo morali putovati autobusom", kazao je Ivan Bartol, učenik sedmog razreda. "10 minuta je prije trebalo do stanice samo, i onda još 10 minuta busom, sad nam treba dvije-tri minute", pohvalio se Luka iz osmog razreda.

Osim što više ne moraju putovati do Brezovice u školu, za dvjestotinjak učenika u Hrvatskom Leskovcu osigurane su moderno opremljene učionice, nova dvorana, blagavaonica i sportsko igralište. "Pruža velike mogućnosti za suvremenu nastavu", otkriva ravnateljica OŠ Hrvatski Leskovac Dubravka Ljubičić.

"Predivno je, jednostavno ono ima sve", kazala je Vita, učenica petog razreda i dodala kako joj je posebno lijepa knjižnica. "Moderno su uređene, imaju pametne ploče, novi monitori, računala sva nova", slaže se s njom Kristijan iz osmog razreda.

Zadovoljni su i učenici i roditelji, ali roditelji upozoravaju. "Izgradit' samo školu nije dovoljno, treba i pristupne ceste, treba i nogostupe, gdje će djeca doći sigurnim putem", kazao je Ivica Bajuć iz Hrvatskog Leskovca.

"To će ured za promet i zagrebačke ceste riješiti", odgovorio mu je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Što je sa zagrebačkim školama?

A kada će se riješiti obnova škola u Zagrebu? Svoj red još čeka i Osnovna škola Dragutina Kušlana. "Zapravo nama nedostaje školska zgrada, OŠ Dragutina Kušlana, pošto smo od davne '56. privremeno useljeni u zgradu, i u planu je izgradnja nove škole, znači evo 63 dugih godina čeakamo svoju školu", poručuje ravnateljica te škole Petra Štingl Raić.

Problem izgradnje nove zgrade su, kaže, imovinsko pravni odnosi. Muku muče već dvije godine i s nedovršenom obnovom. "Dio je još ostao. Naš hodnik osnovne škole koji još nije pokrečen, rekli su da evo bude kroz neko vrijeme tako da ja, evo, živim u nadi da će se ispoštivati svi ti dogovori", dodaje Štingl Raić.

Od jeseni ove godine u Zagrebu će biti još pet osnovnih škola. Nadograđuju se i tri škole uz koje se grade i nove sportske dvorane. Za to će se izdvojiti oko 350 milijuna kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene