Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njih 11

Hrvatski eurozastupnici pakiraju kovčege i odlaze u Bruxelles: ''Hrvatska se iz Hrvatske više spasiti ne može''

Mislav Kolakušić, Dubravka Šuica, Valter Flego, i Predrag Fred Matić (Foto: Dnevnik.hr)
Mislav Kolakušić, Dubravka Šuica, Valter Flego, i Predrag Fred Matić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Mislav Kolakušić, Dubravka Šuica, Valter Flego, i Predrag Fred Matić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Neki će uskoro zbog posla ipak napustiti Hrvatsku - idu u Bruxselles na izdašno plaćeno mjesto eurozastupnika. Zna se tko je 12. na čekanju, ali se ne zna - tko je 11. Jer Živi zid i dalje igra povuci - potegni, pa to, iako je trebalo biti jasnije u nedjelju, još uvijek je nepoznanica. Preostalih 10 zastupnika već se priprema za novi posao.

Nakon čestitki i slijeganja dojmova - Predrag Matić pakira kovčege za Bruxelles: ''Jedva čekam da počnu zasjedanja i aktivnosti, a moje je mišljenje da se Hrvatska iz Hrvatske više spasiti ne može''.

Pa mu je ovo, kaže, novi izazov: ''Dolazim po prvi put kao eurozastupnik. Najprije se treba snaći u onim hodnicima, smjestiti se u ured, formirati tim''.

U eurolabirintu dobro se snalaze kolege mu Biljana Borzan i Tonino Picula te će mu biti od pomoći, kao i Dubravka Šuica Karlu Resleru i Tomislavu Sokolu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Europski izbori Glas: Nije moguće da nismo dobili ni jedan glas, glasovao je naš Radoš

Pročitajte i ovo Anka Mrak Taritaš (Foto: Dnevnik.hr) Političke trzavice Dnevnik Nove TV doznaje: Politička sedmorka Amsterdamske koalicije, mogla bi postati šestorka

''Ima prostora za njih u odboru za pravosuđe, građanska prava gdje će se boriti za ulazak u šengenski prostor, i dat ću im savjet da moraju raditi, jer to nije posao od osam sati, to je posao od najmanje 16,17 sati dnevno'', rekla je Dubravka Šuica.

Već u ponedjeljak putuje na dogovore o konstituiranju. A prvi zadatak, Šuica već zna: ''Prvi potez svih nas parlamentaraca će biti borba za novi proračun, za razdoblje od sedam godina, i to je prvi posao svih nas.''

Valter Flego želi raditi na obrazovanju, digitalizaciji, ali i turizmu: ''Zanimljiv mi je odbor za promet i turizam, promet u najširem smislu, odbor za inovacije i istraživanje, industriju i energetiku i kandidirat ću upravo za njih''.

I on je dobio savjete od kolege Ivana Jakovčića koji je bio eurozastupnik u prošlom sazivu. ''Savjeti su vrlo dragocjeni s obzirom na veliku birokraciju i veliku administraciju u Europskom parlamentu'', rekao je Flego.

Posla s tom administracijom, imat će i Mislav Kolakušić: ''Odluke donose temeljem pripreme koje su obavili, a što mislite gdje se obavljaju te pripreme, na sjednici. I tamo listate tisuću, dvije stranica, to radite 24 sata dnevno''.

Planira, rekao je, tamo biti sjednicu ili dvije. A zatim kreće u kampanju za predsjedničke izbore.

  Aktualno Vojska na hrvatskim cestama: Premješta se Multinacionalna bojna, očekuju se gužve na prometnicama Multinacionalna bojna krenula iz Hrvatske prema Mađarskoj (Foto: MORH/Vinko Jovanovac) - 2 Multinacionalna bojna krenula iz Hrvatske prema Mađarskoj (Foto: MORH/Vinko Jovanovac) - 2 Foto: MORH/Vinko Jovanovac Multinacionalna bojna krenula iz Hrvatske prema Mađarskoj (Foto: MORH/Vinko Jovanovac) - 4 Multinacionalna bojna krenula iz Hrvatske prema Mađarskoj (Foto: MORH/Vinko Jovanovac) - 4 Foto: MORH/Vinko Jovanovac Multinacionalna bojna krenula iz Hrvatske prema Mađarskoj (Foto: MORH/Vinko Jovanovac) - 3 Multinacionalna bojna krenula iz Hrvatske prema Mađarskoj (Foto: MORH/Vinko Jovanovac) - 3 Foto: MORH/Vinko Jovanovac Multinacionalna bojna krenula iz Hrvatske prema Mađarskoj (Foto: MORH/Vinko Jovanovac) - 5 Multinacionalna bojna krenula iz Hrvatske prema Mađarskoj (Foto: MORH/Vinko Jovanovac) - 5 Foto: MORH/Vinko Jovanovac Multinacionalna bojna krenula iz Hrvatske prema Mađarskoj (Foto: MORH/Vinko Jovanovac) - 1 Multinacionalna bojna krenula iz Hrvatske prema Mađarskoj (Foto: MORH/Vinko Jovanovac) - 1 Foto: MORH/Vinko Jovanovac +0 Multinacionalna bojna krenula iz Hrvatske prema Mađarskoj (Foto: MORH/Vinko Jovanovac) - 6 Hrvatska Vojska na hrvatskim cestama: Premješta se Multinacionalna bojna, očekuju se gužve na prometnicama 1/6 >>

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene