Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kada im je vlast okrenula leđa

Hrvatski desničari odlaze na Ravnu goru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezadovoljni tretmanom hrvatskih vlasti, pogotovo predsjednika Mesića, štovatelji Ante Pavelića iz Hrvatskog uljudbenog pokreta spremaju se otići na Ravnu goru u Srbiji i obići spomenik četničkog vojvode Draže Mihailovića.

Hrvatske desničare predvođene predsjednikom HUP-a Tomislavom Dragunom isprovocirala je vijest da se s službena Srbija uključila u potragu za grobom Draže Mihailovića, piše Jutarnji list. Tako će otputovati u Srbiju kako bi prikupili iskustva o rehabilitaciji ravnogorskog pokreta i poslali poruku vlastima u Hrvatskoj koje za njih nemaju razumijevanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Buenos Airesu Pao El Croata, unuk odbjeglog ustaše i kralj ilegalnih deviza: Okretao je milijune dolara Slika nije dostupna Udario u stablo U slijetanju četverocikla poginuo 14-godišnjak

Dragun se posebno žali na izuzetno negativan stav predsjednika Mesića prema povijesnom naslijeđu NDH-a, a prema Dragunovom mišljenju svaka bi strana koja je ratovala trebala imati svoje spomenike. Jutarnji list piše kako se još ne zna kako će hrvatske desničare dočekati službeni Beograd, no stavovi srbijanskih desničara dijametralno se razlikuju. Tako četnički vojvoda Rade Čubrilo ističe da je izjednačavanje ustaša i četnika neprihvatljivo, a  Miroslav - Čele Vuković predsjednik Srpskog četničkog pokreta (SČP) kaže kako oni s Dragunovim ljudima neće imati problema.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene