Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv građanima

Hrvatski Crveni križ prikuplja pomoć za Haiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski Crveni križ (HCK) pozvao je danas građane da sudjeluju u prikupljanju novčane pomoći za unesrećene u katastrofalnom potresu koji je pogodio karipsku državu Haiti.

U području koje je jučer popodne pogodio potres jačine 7,3 stupnja prema Richteru volonteri Crvenog križa pomažu ozlijeđenima i bolnicama koje nemaju dovoljne kapacitete za katastrofu takvih razmjera, navodi HCK u priopćenju te apelira na hrvatske građane da donacijama pomognu akcije spašavanja i zbrinjavanja tamošnjeg stanovništva.

Pročitajte i ovo Potres Nova podrhtavanja Potres kod Rijeke: ''Kratko, ali žestoko!'' Slika nije dostupna Nesreća za nesrećom U urušavanju škole na Haitiju poginula djeca

Akcijama humanitarne pomoći nastoje se smanjiti štete i ublažiti ljudske patnje stradalih, a sva prikupljena novčana sredstva Hrvatski Crveni križ proslijedit će Međunarodnom Crvenom križu. Trenutno su najpotrebniji resursi za potragu, poljske bolnice, pročišćivači vode, privremeni smještaj, logistiku i telekomunikacije.

>> Haiti pogođen razornim potresom, tisuće poginulih

Sredstva se mogu donirati uplatom na žiro račun broj 2340009-1511555516, pozivom na broj odobrenja 01, na donatorski telefon broj 0609011 cijena poziva 6,15 kn (PDV uključen), te on line donacijama na internetskoj stranici Hrvatskog Crvenog križa: www.hck.hr U potresu su, osim glavnog grada Port-au-Princea, stradali i drugi dijelovi zemlje, a najteže je pogođen zapadni dio Haitija u kojemu živi oko 2,2 milijuna ljudi, stoji u priopćenju Hrvatskog Crvenog križa. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene