Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tjedan solidarnosti i zajedništva

Hrvatski Caritas započeo korizmenu akciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski Caritas je šestu godinu za redom pokrenuo akciju pomoći Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Pod nazivom 'Doista, gdje vam je blago, ondje će vam i srce biti' je započela šesta korizmena akcija Hrvatskog Caritasa koja se odnosi na tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

U poslijednjih nekoliko godina prikupljeno je 15 milijuna kuna uz pomoć kojih su financirani brojni projekti iz područja obrazovanja, socijalne skrbi i projekt mreže Caritasa u BiH.

Franjo Komarica, predsjednik biskupske konferencija BiH zahvalio je na darovima i pomoći te je upozorio na težak položaj Hrvata u BiH i Republici Srpskoj. Naglasio je da se vrliki broj Hrvata želi vratiti, ali da nažalost ne nailaze na potporu lokalne političke vlasti.

Josip Mrzljak, predsjednik Hrvatskog Caritasa, podsjetio je da akcija ima i duhovnu i materijalnu dimenziju te je sve pozvao da sudjeluju na središnjem misnom slavlju u varaždinskoj katedarli, treću korizmenu nedjelju.

Načini na koji zainteresirani mogu pomoći su: poziva na donacisjki telefon 060 9010, uplata na žiro račun kod PBZ-a 2340009-1100080340 s pozivom na broj 101, donacija preko web-a Hrvatskog Caritasa...

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene