Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opskrba gorivom nemoguća

Hrvatski brodovi okovani na Dunavu, zalihe hrane na izmaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći hrvatski riječni brodar Dunavski Lloyd iz Siska zbog zaleđenih rijeka našao se u teškoćama.

'Već su nam desetak dana na Dunavu ledom potpuno okovana tri konvoja u Ukrajini i Rumunjskoj. Nemoguća je opskrba brodova gorivom, a zalihe hrane su na izmaku. Posade bi se uskoro mogle naći u bezizlaznoj situaciji', rekao je direktor Dunavskog Lloyda kapetan Velibor Gacik ističući kako uprava tvrtke nastoji pronaći način opskrbe blokiranih brodova. Gotovo cijela flota tvrtke, 14 brodova i 47 teglenica i potisnica, trenutačno je izvan stroja.

Pročitajte i ovo Snimka uništenja ruskog broda dronovima Veliki gubitak Tajna ukrajinska jedinica otkriva kako je nanijela golemu sramotu ruskoj mornarici: "Vrijeme je za novi način ratovanja" Slika nije dostupna Temperature dosezale i do - 27 U Srbiji izvanredno stanje u 13 općina, led zarobio brodove na Dunavu

'Na području Srbije blokirana su 3 konvoja, a na Savi potpuno je obustavljena plovidba zbog leda i niskog vodostaja', dodaje Gacik ističući da je upitan i opstanku tvrtke.

'Zbog izuzetno niskog vodostaja u posljednjih devet mjeseci poslovanje je dovedeno do granica izdržljivosti. Brodovi su nam bili na suhom, nije se moglo ploviti, a ove ekstremno niske temperature prijete da situaciju još pogoršaju', kaže direktor.

Tvrtka ima 127 zaposlenika i, unatoč pozitivnom poslovanju za prvo polugodište 2011., nizak vodostaj i zaleđene rijeke dovele su u pitanje njezin opstanak. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene