Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odjek u cijelom svijetu

Hrvatski "Blade Runner" i na Kickstarteru, bračni par iz SAD-a donirao 10.000 dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uspije li Kickstarter kampanja za hrvatski omaž kultnom filmu "Blade Runner" redatelja Ridleya Scotta, film "Slice of Life" svjetlo dana ugledat će na proljeće 2018. godine. Ako je suditi po startu, stvari se kreću u dobrom pravcu, a o novostima oko toga porazgovarali smo i Dinom Juliusom, direktorom fotografije tog filma.

Luka Hrgović i Dino Julius, kreatori hrvatskog kratkog sci-fi filma "Slice Of Life", omaža kultnom filmu Ridleyja Scotta, Blade Runneru, ušli su u završnu fazu snimanja. Kako bi uspješno dovršili svoj veliki projekt, koji je ranije početkom godine već oduševio fanove i medije kako u Hrvatskoj, tako i diljem svijeta, pokrenuli su Kickstarter kampanju i u gotovo pet dana, prikupili već oko 75 posto sredstava potrebnih kako bi dovršili film.

Tim povodom razgovarali smo s Dinom Juliusom, direktorom fotografije na filmu Slice of Life, koji je s oduševljenjem pričao o pozitivnom tijeku Kickstarter kampanje za taj film, koja je zapravo tek počela, a već je nadomak cilja. No to nije sve, jer je Kickstarter najavio da će 18. kolovoza kampanju postaviti na vrh svoje naslovne stranice, kao istaknuti projekt, odnosno među "Projects We Love" (Projekti koje volimo), što je iznimna čast mladom hrvatskom filmaškom dvojcu.

"Kampanja je počela prije pet dana dana, 09. kolovoza i dosad smo skupili 19.060 dolara što je oko 75 posto od 25.000 dolara ukupnog iznosa kojeg tražimo", istaknuo je Dino Julius.

No to nije najzanimljiviji dio, on tek slijedi.

"Dvoje Amerikanaca, supružnici iz Austina u Texasu, uplatili su nam svaki po 5000 dolara i time dobili koproducentsku zaslugu, što je stvarno kul. Oni općenito imaju firmu za poticanje mladih umjetnika i jako su sretni što su se mogli uključiti u projekt", rekao nam je ugodno iznenađeni Julius.

Inače, dodaje on, to dvoje Amerikanaca, od kojih je suprug dobrostojeći bankar, tvrtku za poticanje mladih umjetnika s područja Austina, pokrenuli su iz strasti.

Podrška uglednih stranih medija, kao ni nakon objave trailera, nije izostala niti u ovom segmentu.

"The Verge nas je već po drugi put pokrio člankom, Kickstarter nas je stavio u 'favorites' odmah prvi dan i javili su nam da ćemo biti 'feature' 18. kolovoza, što je vrh naslovnice Kickstartera", otkriva Julius.

Juliusa i Hrgovića, međutim, čekaju možda i "slatke brige".

"Ako ovako nastavimo, morat ćemo neki 'stertch goal' uskoro staviti, ali ovog trenutka još ne znamo što će to biti", napominje.

Podsjetimo, u veljači smo napravili veliki intervju s Lukom Hrgovićem i Dinom Juliusom (možete pogledati u galeriji), nakon objave njihovog trailera. Tada film još nije bio gotov, a momci su najavili da će pokrenuti i Kickstarter kampanju, kako bi prikupili potrebna sredstva za njegov dovršetak. Novac im je potreban za više stvari.

"Novac skupljamo za ekstenzivno snimanje maketa, za koje trebamo malo ozbiljniji motion control slider i neke bolje objektive. Također, imamo neka mala nadosnimavanja s glumcima i kompletnu postprodukciju s glazbenom podlogom", kaže Julius.

"Film biti trebao biti gotov početkom 2018. godine, a premijera tamo negdje na proljeće iste godine", dodaje.

Na pitanje kako se ekipa iza Slice of Life osjeća, Julius oduševljeno kaže, "stvarno smo jako zadovoljni kako nam dosad ide".

Dolaze im  isve zanimljivije ponude. "Javljaju nam se stalno neki producenti i investitori. Jedan je čak ponudio da sve sam plati. Moramo se s njim čuti preko Skypea, ali vrlo smo oprezni", kaže Julius.

Imaju i jedan "problem", no i njega će rješiti. U timu vlada velika sreća zbog dosadašnjeg razvoja događaja.

"Svi su zapravo ostali 'paf' kako nam se dobro sve posložilo zadnjih par dana. Najveći nam je problem trenutno odgovoriti na sve mailove", priznaje Dino.

"Jako smo sretni", dodaje.

"Općenito se puno ljudi javlja, od skladatelja, dizajnera, producenata svi bi rado pomogli na neki način", kaže na kraju.

Ako možete ili želite, uključite se i vi u Kickstarter kampanju te ostavite svoj trag u "Komadiću života" koji će zasigurno ostaviti neizbrisiv trag na svjetskoj sceni. Zapravo već skoro da i jest, samo s trailerom koji je oduševio svijet početkom godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene