Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pomogla sam državu'

Hrvatski apsurd: Zbog donacija joj ukinuli socijalnu pomoć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog iznimno teških uvjeta u kojima živi, 68-godišnja Vera Kvastek iz Josipovca kraj Osijeka, potražila je pomoć dobrih ljudi. Mnogi su joj odlučili pomoći i uplatiti novac na njezin žiro račun. Priča, međutim, dobiva neočekivani obrat. Budući da je primila više od 5000 kuna donacije - ukinuta joj je socijalna pomoć.

Taman kada je pomislila da je njezinim mukama kraj, Vera Kvastek dobila je poziv osječkog Centra za socijalnu skrb. Obavijestili su je da je zbog dobivenih donacija ostala bez 850 kuna socijalne pomoći. 'Izgubila sam socijalnu, izgubila sam sva prava, znači što, po meni nepismenoj, ja sam pomogla državu, a ne sebe, sebe sam upropastila', kaže gospođa Vera.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pomoć Ukrajini Šef NATO-a upozorio: "Bila bi povijesna pogreška dopustiti Putinu da prevlada. To bi bilo opasno za sve nas" Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti"

U Centru kažu kako je Veri ukinuta socijalna pomoć, jer je primila više od 5000 kuna donacija. 'Po zakonu o socijalnoj skrbi da je ona dobila manje od pet tisuća kuna donacije, mi to ne bi uzeli u obzir i ona bi i dalje nastavila primati zajamčenu minimalnu naknadu', kaže Ivka Kaurinović iz Centra za socijalnu skrb Osijek.

Opačić: Varalice od sada možemo otkriti za 30 sekundi!

Tek kada potroši sav novac od donacija, Centar će uvidom u njezine račune, donijeti odluku može li Vera ponovno primati socijalnu pomoć.

Ipak, sada žali što je uopće zatražila pomoć. 'I što će meni taj novac. Ja taj novac, ja bi najrađe kada bi moglo ja bi sve to vratila samo da imam svoja prava', kaže gospođa Vera.

Na kraju ispada da joj je pomoć od dobrih ljudi trebala stizati samo u namirnicama, tada ne bi izgubila pravo na socijalnu pomoć.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene