446178
446178
446178
446178
446178

DRŽAVA JOJ UNIŠTILA MANDARINE 'Tako su rodile da ih se moglo bagerom brati'

  • , 11.08.2016., 07:19
  • Autor:
  • komentara

Plantaža mandarina u Kominu sravnjena je sa zemljom.

 
 
 
 
Država joj uništila mandarine (Video: Dnevnik Nove TV)
Država joj uništila mandarine (Video: Dnevnik Nove TV)

Drama u Kominu. Plantaža mandarina sravnjena je sa zemljom, a vlasnica Nada Vuletić je godinama u sudskom sporu s Hrvatskim vodama oko vlasništva. Uzgajivačica kaže kako nisu plantažu smjeli dirati do pravomoćnosti presude. Hrvatske vode kažu da je štetila vodnom režimu.

'Mandarine su tako rodile, da ih se moglo bagerom brati', kazala je Nada.

Hrvatske vode pokrčile su gospođinu plantažu mandarina jer, kažu, zemljište je državno.

'Plantaža mandarina koju obrađuje obitelj Vuletić nalazi se na separacijskom nasipu Bisage koji je vodna građevina, javno vodno dobro', priopćili su iz Hrvatskih voda.

Nada kaže da ondje nikada nije bilo nasipa te da je ona kupila zemlju za 100.000 maraka, ali nikad se nije uknjižila.

Čeka se presuda Županijskog suda u Dubrovniku, a do pravomoćnosti nitko ne smije dirati njihove mandarine, misle Vuletići.

'To su došle marice, to su došli džipovi policijski, kao da je moj sin ne borac hrvatske države nego ratni zločinac. Ovako je Hitler radio, ovako nitko nije radio nego Hitler', rekla je gospođa Nada.

'Ona se meni sad pravda kako ja nisam uknjižila, kaže nije ni tvoje, nego državno, pa ako je državno državna sam i ja', kuka Nada.

'Državna vodopravna inspektorica, rješenjem iz 2014. godine, naložila je obitelji Vuletić da ukloni trajne nasade voćaka, što nije učinjeno' priopćili su iz Hrvatskih voda.

Pitali smo zašto nisu pričekali s bagerima da gospođa pobere mandarine.

'Temeljem Zakona o vodama u inundacijskom području zabranjeno je obavljati radnje kojima se može pogoršati vodni režim i povećati stupanj rizika od štetnog djelovanja voda', odgovorili su u Hrvatskim vodama.

Ali svako zlo za neko dobro.

'Kad nisam crkla onda kad su mi krčili, živjet ću sto godina, sto godina ću živjeti', zaključuje Nada.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se