Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepoznati zahtjevi hakera

Hrvatske vode još su hakirane, u istragu se uključila i SOA

Hakirane su Hrvatske vode! Blokirani su im serveri, zbraja se šteta. Podnijeli su kaznenu prijavu policiji, izvještava reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović.

Poruka - hakirani ste osvanula je na računalima Hrvatskih voda. Blokirani su im serveri. Web-stranice ne rade. Nemaju pristup dokumentaciji. Potpuno im je onemogućen rad na računalima.

Pročitajte i ovo Predao se nasilnik iz Tordinaca - 2 Počelo s prijetnjama Policija objavila detalje drame u Tordincima, jedan je policajac ozlijeđen

"Hrvatske vode u suradnji s nadležnim institucijama rade na utvrđivanju uzroka, kao i otklanjanju posljedica napada. Zbog hakerskog napada Hrvatske vode podnijele su kaznenu prijavu policiji. Trenutačno se još uvijek analiziraju posljedice hakerskog napada te stvaraju preduvjeti za nastavak poslovnih procesa.
U ovom trenutku ne može se dati točna procjena koliko će trajati oporavak sustava", poručili su iz Hrvatskih voda.

Pročitajte i ovo Seksualna edukacija u školama, ilustracija - 3 važne teme Počela kampanja za uvođenje cjelovite seksualne edukacije u škole: "Mlađa populacija treba biti osviještena o svemu što donosi seksualnost"

Provodi se istraga. Uključila se i SOA. Odakle su hakeri - još se ne zna. Novac zasad nisu tražili. To im je, tvrdi stručnjak za sigurnost, uglavnom krajnji cilj.

Više pogledajte u priloženom videoprilogu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene