Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razmišljaju već tri tjedna

Sporije ne može: Još smišljaju kako otkloniti gromadu s ceste!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već treći tjedan otkako se ogromna gromada s Biokova srušila na cestu Vrgorac -Makaraska Hrvatske ceste pokušavaju smisliti kako problem riješiti i cestu ponovno otvoriti za promet.

Jesu li Hrvatske ceste dosad mogle ukloniti gromadu?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Izreka sve što možeš danas ne ostavljaj za sutra, za Hrvatske ceste čini se ne vrijedi. U Hrvatskim cestama tvrde da su angažirali  najbolje geologe, inženjere, alpiniste, ali tek sljedeći tjedan znat će što je najbolje učiniti. 'Činimo sve, a do kraja tjedna ćemo vidjeti koje su najbolje solucije', poručio je Neven Matijević, iz Hrvatskih cesta.

'Ljudi nose poljoprivredne proizvode, idu u školu, u Dom zdravlja, jednostavno su odsječeni', objašnjavao je tešku situaciju Ante Miličić, načelnik Općine Podgora. Nekoliko je solucija koje bi dovele do rješenja. Mještani spominju rezanje čitavog dijela brda da stijene odozgo više ne prijete.

Pročitajte i ovo 13 rudara ostalo zatrpano u rudniku zlata u Rusiji - 1 Borba s vodom i stijenama Strašna nesreća u rudniku zlata: Dva dana u ruševinama zatrpano 13 rudara, ne zna se u kakvom su stanju Slika nije dostupna Nekoliko teško ozlijeđenih UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Stijena pala na čamce pod vodopadom i ubila šest ljudi, traga se za više od 20 osoba

>> Dvostruko veća stijena pala na isto mjesto

Građevinski poduzetnici pak strahuju popeti se bagerima gore jer se sve odranja, a stijene razmrvljene vodom pucaju. Druga solucija je bušenje tunela nešto prije odrona, a treća je uska makadamska cesta preko parka prirode. No, za tunel treba vremena, a do sljedeće sezone, cesta mora proraditi. Hoće li ovuda ikada više voziti automobili Ili je to jednostavno preopasno, pitanje je za osobnu procjenu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene