Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo Slovenija i Češka ispred

Hrvatske benzinske na autocestama među najboljima u Europi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska, nakon Češke i Slovenije, ima najkvalitetniju ponudu na benzinskim crpkama na autocestama u Europi. Istraživanje je to konzorcija nacionalnih autoklubova koje će samo danas vidjeti više od 120 milijuna Europljana. Riječ je o zaista sjajnoj promidžbi uoči turističke sezone.

WC-i su jedan od najvećih problema. 'U ovogodišnjem testu je pronađeno čak 12 uzoraka od 77 koji su bili sigurno opasni za zdravlje', kazao je Igor Novačić iz HAK-a te dodao kako se  testiralo 77 benzinskih crpki na autocestama koje predstavljaju glavne turističke rute u Europi. 'Nitko nije bio obaviješten prije da će doći testeri kako bi se izbjegli subjektivni rezultati u samom higijenskom testu'.

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Slika nije dostupna POJAČAN PROMET Gužve u smjeru mora: Na zagrebačkoj obilaznici kilometarska kolona zbog nesreće

Testiranje je obuhvaćalo točke pristupa i izlaska, područje punjenja gorivom, trgovine, sanitarne čvorove, higijenu i cijene.

Zoran Mijušković već godinama vozi autobus diljem Europe. Kaže, benzinske crpke na hrvatskim autocestama često su bolje od europskih. 'Ovo je vrlo korektno, vrlo čisto, vrlo pedantno, uljudno'.

Najbolje ocijenjene benzinske crpke u Europi, one su u Češkoj, Sloveniji i Hrvatskoj. One naše imaju dobro opremljene WC-e, raznoliku ponuda u trgovinama i pristupačne cijene. Prema službenom izvješću, sve je to rezultiralo dobrom ocjenom Hrvatske'.

Rezultati će samo danas doći do oko 120 milijuna Europljana. U turističkoj predsezoni - još jedna dobra vijest za Hrvatsku. 'Svi vozači koji dolaze kao turisti u Hrvatsku moraju stati, odmoriti se i samim time nastavljaju dalje putovanje s dobrim ili s lošim utiscima koje nose iz Hrvatske', kazao je Darko Brozović, voditelj Eurotest i Eurotab projekata u HAK-u. No, kakvo gorivo točimo, nećemo još neko vrijeme znati jer Hrvatska neće sudjelovati u ovogodišnjem testiranju kvalitete goriva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene