Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije nas briga...

Hrvatska- zemlja s najmanjim odazivom na referendum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjem referendumu o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj Uniji zabilježena je najmanja izlaznost među svim članicama EU.

Prema do sada objavljenim informacijama iz Državnog izbornog povjerenstva, današnjem referendumu pristupilo je samo    43,68 % građana Republike Hrvatske  s pravom glasa, zajedno s dijasporom (gledamo li samo izlaznost u Hrvatskoj, ona iznosi 47,5 %) . Ovo je ujedno i najmanji postotak izlaznosti u svim zemljama članicama EU.

Pročitajte i ovo Održavanje parlamentarnih izbora na biračkom mjestu u Osijeku - 3 Velik odaziv DIP objavio gdje je najveća izlaznost, na dva biračka mjesta stigla i policija Izbori Superizborna godina Poražavajuće brojke: Samo ove tri europske zemlje imaju manju izlaznost od Hrvatske

Najmanja izlaznost na EU referendumu do sada zabilježena je u Mađarskoj 2003. godine, a iznosila je svega 45,6 posto. U ovu skupinu možemo svrstati i Slovačku sa 45,6%. U svim ostalim zemljama na referendumu je pristupilo više od 50 % građana s pravom glasa, a najviše ljudi izašlo je na Malti- 90,8 %.

Što se tiče naših susjeda Slovenaca, na referendum 23. ožujka 2003. izašlo je njih 60 % od kojih se 89,6 % izjasnilo ZA.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene