Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad je osnovna potreba luksuz

Hrvatska - Zemlja koja leži na vodi, a 700.000 građana tu vodu nemaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je Hrvatska po bogatstvu vodom treća u Europi i trideseta u svijetu, u kućanstvima bez vodovodnog sustava živi čak 700 tisuća građana. Kako se snalaze, provjerili smo u Buliću, malom mjestu u zadarskom zaleđu u koje vodovodne cijevi nikad nisu stigle.

Cijena priključka za vodu razlikuje se od grada do grada, od općine do općine, a otprilike se kreće između 3000 i 5000 tisuća kuna. Stanovnici u Buliću bi platili i više, ali on se nemaju na što priključiti.

Pročitajte i ovo Ograničenja vode u Španjolskoj - 4 Katalonija na udaru Izvanredno stanje zbog najveće suše u povijesti: Spremaju se ograničenja potrošnje vode Voda; ilustracija Uspješno sanirano U okolicu Sinja vratila se voda, još nije bistra, ali građani odahnuli: "Moje dijete, ne može se živjeti bez vode"

Štedi se na sva strane, ovdje stanovnici kao da prizivaju kišu kako bi se zalihe popunile, više kiše znači manje troškova za cisterne.

Ako se ništa ne promijeni, Zemlji se od 2030. godine ne piše dobro

Bez priključka na pitku vodu živi svaki sedmi Hrvat. Usprkos tome što je Hrvatska među zemljama koje su najbogatije vodom, ispada da po broju stanovnika čak tri Istre nemaju priključka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene