Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukupno 15 zatvorenih poglavlja

Hrvatska zatvorila tri poglavlja pregovora s EU-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zatvorena su poglavlja Financijske usluge, Energija i Zaštita potrošača i zdravlja.

Hrvatska je danas u Bruxellesu na međuvladinoj konferenciji o pristupanju zatvorila pregovore u tri poglavlja europske pravne stečevine i sada s ukupno 15 zatvorenih poglavlja očekuje da se uskoro formira radna skupina za izradu nacrta pristupnog ugovora.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović - 4 na samitu u Bruxellesu Reakcije na Putinovu promjenu retorike: "Ne želim strašiti zemlje članice, ali ću svima reći da moramo biti spremni" Slika nije dostupna Drobnjak: Ispunjena mjerila za otvaranje triju poglavlja

'Danas je Hrvatska zatvorila još tri poglavlja, čime je broj ukupno zatvorenih poglavlja povećan na 15, što je neobično važno ne samo u kontekstu daljnje dinamike i uspješnosti našeg procesa, nego i za aktiviranje radne skupine Vijeća EU-a za izradu pristupnog ugovora. S 15 zatvorenih poglavlja stvara se potrebna masa za, mi se nadamo, brzo službeno ustrojavanje radne skupine za izradu ugovora o pristupanju', rekao je nakon pristupne konferencije glavni hrvatski pregovarač Vladimir Drobnjak.

Do kraja švedskog predsjedništva, odnosno do kraja ove godine, Hrvatska bi mogla otvoriti još tri i zatvoriti jedno ili dva poglavlja pregovora s EU-om. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene