Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinjavajuće

Hrvatska više NIJE PRVA?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prva tri mjeseca ove godine transplantiran je 61 solidni organ. U istom razdoblju 2012. godine presađena su 102 organa.

U prva tri mjeseca ove godine broj presađenih organa u Hrvatskoj znatno se smanjio. Transplantiran je samo 61 solidni organ, dok su u istom razdoblju prošle godine presađena 102 organa.

Pročitajte i ovo Reakcije na potres više od dvije tisuće komentara Slabi potresi izazvali lavinu komentara: "Takve reakcije su dokaz traume" Ilustracija upozorio RASFF U proizvodu iz Hrvatske otkriven veoma zarazan virus: Reagirao europski sustav za brzo uzbunjivanje

Podsjetimo, Hrvatska je 2012. godine bila vodeća u svijetu po broju transplantacija. Iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika za ove brojke krive Ministarstvo zdravlja i politiku koju trenutačno vodi.

Jednomjesečna beba spasila živote tri kronično bolesna djeteta

Primarijus Branislav Kocman iz Kliničke bolnice Merkur, u svijetu poznat kao jedan od vodećih stručnjaka iz područja presađivanja jetre, kaže kako još ima nade da Hrvatska zadrži svoje mjesto u svjetskom vrhu. 'Ne možemo još govoriti o tome da je značajan pad toliki dok ne prođe određeno vremensko razdoblje. Tri mjeseca ne znači ništa. Istina je da je novac koji se isplaćuje po donoru bolnicama značajno smanjen što može dovesti do takve situacije da sanacijski upravitelji bolnica nisu skloni tom programu', tvrdi Kocman.

Obilježena 40. obljetnica transplantacija u zagrebačkom KBC-u

'Samo u prva tri mjeseca ove godine 41 građanin Republike Hrvatske manje je dobio presađeni organi', rekao je doktor Pavo Kostopeč, specijalist opće i digestivne kirurgije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene