Obavijesti Video Pretražite Navigacija
16. obljetnica Oluje

Hrvatska već od danas slavi, Srbija tuguje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijeli državni vrh danas će biti u posjetu Kninu.

I dok Boris Tadić poručuje kako građani Srbije tuguju za srpskim žrtvama, visoki hrvatski dužnosnici danas 'sele' u Knin gdje je predviđen bogat program dan uoči 16. obljetnice oslobodilačke Vojno-redarstvene akcije Oluja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ljutit na predsjednika Urlao na Josipovića: 'Di ste bili devedeset prve?!' Slika nije dostupna Proslava 'Oluje' Josipović: Zvižduci su manje važni od prvi put iskazanog jedinstva

Kao i svake godine, srbijanski predsjednik Boris Tadić pomolit će se za Srbe stradale u Oluji. Javnosti se povodom obljetnice te akcije obratio priopćenjem.  'Građani Srbije tuguju i odaju počast svim nevino stradalima u zločinima koji se ne smiju zaboraviti. Pravedno je što se ratni zločinci odgovorni za zločine u akciji 'Oluja' nalaze u Haškom tribunalu. I ovogodišnji Parastos za ubijene i nestale održat će se u crkvi svetog Marka u Beogradu.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović obići će štandove braniteljskih zadruga u parku u Ulici dr. Franje Tuđmana, a na Trgu dr. Ante Starčevića predsjednik i premijerka Jadranka Kosor nazočit će otkrivanju spomenika hrvatske pobjede 'OLUJA '95'. Predviđeno je obraćanje predsjednika Republike Ive Josipovića. Spomenik će otkriti djeca poginulih hrvatskih branitelja u Vojno-redarstvenoj operaciji 'Oluja'.

Premijerka Kosor će u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 16. obljetnice Vojno-redarstvene operacije 'Oluja' upriličiti svečano primanje za ratne zapovjednike Vojno-redarstvene operacije 'Oluja'. Prvi dan svečanog obilježavanja zaključit će koncert Orkestra OS RH i Klape Hrvatske ratne mornarice 'Sveti Juraj'.

Uoči obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, predsjednica Vlade u Kninu će otvoriti gospodarski forum 'Europska unija - iskoristimo priliku za Hrvatsku'. Forum, kojeg organizira Vlada u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom u namjeri da postane tradicionalan, prve će godine održavanja okupiti predstavnike 65 hrvatskih tvrtki.

Prigodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja visoka državna izaslanstva i izaslanstvo Grada Zagreba na zagrebačkom će Mirogoju položiti vijence i zapaliti svijeće. Ispred Hrvatskog sabora događaju će nazočiti njegov potpredsjednik Ivan Jarnjak te zastupnici Krunoslav Markovinović i Josip Leko. Izaslanstvo Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem za sve pale položit će vijence i zapaliti svijeće kod Zida boli, Središnjeg križa u Aleji branitelja i grobnice dr. Franje Tuđmana na Mirogoju te kod Kenotafa na Krematoriju. (T.Š.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene