Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Zanimljivo turistima

DOBRA VIJEST IZ HRVATSKE Kvalitetom smo na vrhu, a cijenom bez konkurencije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stručnjaci tvrde još uvijek smo jeftiniji od poznatih vinskih zemalja poput Italije i Francuske, a po kvaliteti ne zaostajemo.

Diljem Hrvatske, u punom je jeku, berba grožđa! Pa je tako puno berača i na Krku, na nadaleko poznatom Vrbničkom polju na kojem se uzgaja žlahtina. Cijena vina kreće se od 30 kuna po litri do 100-tinjak kuna po butelji kvalitetnijih žlahtina. Stručnjaci tvrde još uvijek smo jeftiniji od poznatih vinskih zemalja poput Italije i Francuske, a po kvaliteti ne zaostajemo.

Pročitajte i ovo Zimski Wine and Walk - 1 Wine and walk Sve popularniji oblik turizma na istoku Hrvatske: Posjetitelji su oduševljeni Stari problemi i dalje more poljoprivrednike u branju grožđa (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Uvoz i izvoz grizu Vinogradari se našli u obranom grožđu, no nemaju ga kome prodati

Vrbničko polje na Krku puno je berača. Berba grožđa u punom je jeku. Grožđe je zrelo i slatko pa bi i vino moralo biti kvalitetno.

Crno grožđe poboljšava razgradnju masti

'Ove godine ne znam tko nije zadovoljan jer ova godina je doista bila ekološki jako dobra', rekao je vinar Ivica Dobrinčić.

Cijena žlahtine, vina koje su pili pape Ivan Pavao drugi i Benedikt XVI., bivši američki predsjednik Bush i drugi uglednici u rinfuzi se kreće oko 25 kuna dok butelje stoje od 30 do 100 kuna. Stručnjaci tvrde jeftinije od europske konkurencije.

'Ako gledamo špic, vrh, onda smo mi tu i jeftiniji u recimo usporedbi s Francuskom, Italijom', napominje enologinja Ivanka Rosati.

U restoranima na Kvarneru žlahtine u butelji stoje u prosjeku 120 kuna. Nabavna je cijena 40 kuna na koju se dodaje cijena usluge, najma prostora, rada konobara i zarada. Ugostitelji napominju kako je cijena u skladu s ostvarivanjem dobiti.

Strani turisti često za uspomenu s ljetovanja u Hrvatskoj ponesu koju bocu vina. S obzirom na kvalitetu ovogodišnjeg uroda i sljedeće bi godine strani turisti mogli s odmora nositi sa sobom hrvatska vina kao uspomenu na ugodno ljetovanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene