Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ručno proizvedeni dijelovi

Hrvatska tvornica na vrhu moto i auto scene!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Lazini Čičkoj nedaleko od Velike Gorice posluje tvornica koja je na samom vrhu moto i auto scene.

Ne postoji svjetska marka motocikla, koja na svojim modelima nema dijelove proizvedene u Hrvatskoj. Mala tvornica za velik uspjeh. Ručno proizvedene dijelove za motocikle već godinama koriste sve vodeće svjetske marke.  'Mi smo jako ponosni na to, pogotovo ja jer je naša hrvatska zastava na svim trkalištima na cijeloj kugli zemaljskoj, uglavnom na motorima', rekao je vlasnik tvornice Mladen Putanec.

Pročitajte i ovo Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu Boeingova tvornica u Rentonu Model 737 Max Moguća nova greška na Boeingovim avionima: Na sigurnosni pregled odlazi 50 mlažnjaka

>> Hrvatska ima tvrtku koja je kvalitetom i tradicijom pokorila Europu

Dječački snovi od prije dvadesetak godina pretvorili su se u posao, danas te oklope koriste vrhunski sportski motocikli. U maloj radionici svatko zna svoj posao. Kroz Marijeve ruke proizvodi prolaze završnu fazu. 'Pregledati stvar da je dobra, da nije nikakva greška na njoj i da je ispoliram, uredim i spakiram', rekao je Mario Peresk. Preciznost i pedantnost glavne su odlike ovog posla. Izrada najzahtjevnijih dijelova u ženskim je rukama.

Kvaliteta na prvom mjestu

'Stvarno je zahtjevno, njega se ne može ispod deset sati napraviti, samo izrada, krojenje i izrada gornjeg dijela, a to je samo jedan dio motora', rekla je Marica Horvačić. Upravo su motocikli ono gdje Mladen vidi svoju budućnost.

'Ulazimo iduće godine u Moto GP, vrhunac, kraljevska klasa, gdje se izuzetno puno traži', rekao je Mario. Puno traže i bogati kupci. Cijena u tom slučaju postaje manje bitna. Kvaliteta izrade na prvom je mjestu, a tu su kaže Mladen u ovom dijelu Europe bez konkurencije.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene