Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvaranje četiri poglavlja

Hrvatska sutra i službeno zaključuje pregovore s EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska će sutra popodne, nekoliko sati prije završetka mađarskog predsjedništva, zatvoriti četiri zadnja poglavlja i tako i formalno zaključiti pristupne pregovore s Europskom unijom na međuvladinoj konferenciji o pristupanju na ministarskoj razini.

Odbor stalnih predstavnika (COREPER), koji čine veleposlanici zemalja članica, prihvatio je danas zajednička pregovaračka stajališta za četiri preostala poglavlja, Tržišno natjecanje, Pravosuđe i temeljna prava, Financijske i proračunske odredbe i Ostala pitanja. Time su se stekli uvjeti za zatvaranje tih poglavlja.

Hrvatsko izaslanstvo predvodit će potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, a s europske strane mađarski ministar vanjskih poslova Janos Martonyi.

Europsko vijeće je na summitu prošli tjedan donijelo političku odluku o završetku pristupnih pregovora, pozvavši Vijeće EU-a da donese sve potrebne odluke za zatvaranje preostalih poglavlja do kraja lipnja s potpisivanja ugovora o pristupanju do kraja ove godine. (Hina)

Pročitajte i ovo Švedska postaje članica NATO-a gotov trnovit put Nakon dva stoljeća neutralnosti: Švedska postaje članica NATO-a Palestinske žene i djeca u južnom gradu Rafahu Sukob ne prestaje Vode se pregovori o primirju u Gazi, ali na terenu se broje mrtvi

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene