Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez pretjeranih obilježja

Hrvatska skromno obilježava Dan neovisnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska slavi Dan neovisnosti! Prije točno 18 godina donijeli smo odluku o prekidu svih državno-pravnih veza s tadašnjom Jugoslavijom. Provjerili smo jesu li Hrvati slavljenički raspoloženi, slave li i kako, ali i po čemu će pamtiti taj dan.

Tko ne zna, ne bi pogodio da Hrvatska nešto slavi, barem na prvi pogled. Jer proslava Dana neovisnosti, kao da je zaobišla glavni grad, čije su Ulice poluprazne i tek skromno okićene. Građanima je pak, najvažnije da ne rade. 'Ja sam sad na internetu ostavio poruku da idem u grad popit jednu za domovinu', kazao nam je jedan od prolaznika. Mnogi su, čini se, danas pili za domovinu. Kafići po gradovima su krcati, a krcate su čak i plaže.

Pročitajte i ovo Božićna lutrija u Španjolskoj - 4 važnije sudjelovati nego pobijediti Tradicionalna božićna lutrija razveselila Španjolce: "Sreća nije pravedna, sreća je za onoga tko je pronađe" Slika nije dostupna Prije ponoći Neki su hrvatski gradovi već počeli novogodišnja slavlja!

Praznično raspoloženje i posljednje sunčane zrake, namamile su Splićane u vodu. No, pitate li ih što su radili i gdje su bili na današnji dan, prije 18 godina, rijetki će sjetiti. 'Sjećam se jednog ponosa, oduševljenja, posebne euforije, da se događa nešto što se nije dogodilo sedam ili osam stoljeća u Hrvatskoj', rekao nam je jedan od Splićana. Danas se i trčalo od Vukovara do Tovarnika, za državu, a i za mučki ubijenog svećenika, vlč. Ivana Burika. No, zato je u gradu na Bosutu, dan kao i svaki drugi. Pozivu da izvjese zastave, samo su se rijetki Vinkovčani odazvali.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene