Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobili 100.000 dolara

Hrvatska senzacija u zemlji bogatih šeika: Seoska škola osvojila Abu Dhabi projektom održivog razvoja

Škola u Škabrnji osvojila 100 000 dolara (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Škola u Škabrnji osvojila 100 000 dolara (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Škola u Škabrnji osvojila 100 000 dolara (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Škola u Škabrnji osvojila 100 000 dolara (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Škola u Škabrnji osvojila 100 000 dolara (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/2 >>
Svjetski uspjeh osnovne škole u Škabrnji - u konkurenciji 370 škola na natjecanju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima pobijedio je njihov projekt održivog razvoja. Kao nagradu osvojili su 100 tisuća dolara kojim će predstavljene ideje moći pretvoriti u školu budućnosti.

Mala škola za veliki uspjeh! 4000 kilometara od Hrvatske, škabrnjski je projekt "Sretna škola plave ekonomije" osvojio Abu Dhabi! Delegacija iz Škabrnje do subote će biti u Abu Dhabiju, a tijekom godine rezultati dobivene nagrade trebali bi biti vidljivi u školi. Novac škola mora utrošiti namjenski za ono što su predstavili u projektu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!"

"Nagradu smo mogli samo sanjati. Ostali smo nepomično sjediti na svojim mjestima, a suze su samo tekle", kaže voditeljica projekta Ivana Ražov.

Uz voditeljicu projekta Ivanu Ražov i koordinatoricu Inu Matijević, nagradu je u škabrnjskoj narodnoj nošnji preuzela učenica Leonarda Škara. Osnovna škola Vladimira Nazora u kategoriji europskih škola dobila je 100 tisuća dolara nagrade koju daje Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata.

"To je velika stvar da tako jedna mala seoska škola zapravo aplicira na tako veliku stvar", ističe Stipana Banić, profesorica hrvatskog jezika.

Škabrnjska škola žiri je očarala osmišljenim projektom budućih solarnih ploča, električnog vozila za potrebe školske kuhinje, planom recikliranja otpada, ali i poduzetništvom koje razvijaju u učeničkoj zadruzi.

Škola je okružena maslinikom i jedna je od rijetkih u Hrvatskoj koja nema problema s demografijom i padom broja učenika. Osvojenih 100 tisuća dolara, za prilike hrvatskog školstva, bit će pravi zgoditak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene