Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eci-peci-pec

VIDEO Hrvatska je saudijskom princu ponudila ove projekte...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pismo u kojem se nalaze projekti koje Hrvatska nudi saudijskom princu i investitoru šalje ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Hotelski kompleks Kupari, turistička zona Rastovača, Pineta, kamp Veli Jože, Porto Mariccio, Dragonera, industrija oružja Đuro Đaković... 
To su investicije koje, kako doznaje Dnevnik Nove TV, Hrvatska nudi za ulaganje saudijskom princu koji je prošlog tjedna boravio u Hrvatskoj.

Pismo s mogućim ulaganjima šalje mu ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. A onda je sve na princu Validu bin Talal bin Abdul-Aziz Al Saudu čije se bogatstvo procjenjuje na 28 milijardi dolara. Kaže li da - projekti se mogu realizirati u nekoliko mjeseci.

Saudijski princ putuje svijetom, odmara se i traži investicije. Prošloga tjedna dobro raspoložen, nije štedio komplimente za Hrvatsku, osobito njezin turizam. No, ono što je važnije jest pitanje gospodarske suradnje. Hoće li ulagati u Hrvatsku?

'Investitor je sada u fazi kada gleda. On je sada prvi puta bio u Hrvatskoj, a što se tiče poslovnog dijela suradnje, u svakom slučaju je pokazao ozbiljan interes', kazao je Damir Novinić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom Ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković (Foto: Dnevnik.hr) Nove investicije Najskuplja cesta? Više od pola milijarde kuna za izgradnju prometnice duge 3,5 km

Princ otkrio što ga to zanima u Hrvatskoj!

Ističe kako su princu-investitoru iz Saudijske Arabije ponudili samo projekte koji su u visokoj fazi pripreme. Realizacija privatnih projekata mogla bi početi za šest do devet mjeseci. Za državne treba više vremena. Moguće je zapošljavanje od nekoliko stotina pa nekoliko desetaka tisuća ljudi, ovisno o tome što na kraju bude realizirano.

Saudijskog princa najviše zanima turizam. Kako je rekao prošlog tjedna u Dnevniku Nove TV, u Hrvatskoj vidi velik potencijal.
'Uvijek tražimo priliku u bilo kojoj zemlji, a ono što vidim u Hrvatskoj je da je turistički sektor iznimno važan i da se razvija. Koliko znam, prihod od turizma prošle godine iznosio je oko 6 milijardi eura, imali ste oko 10 milijuna posjetitelja. Tu ima potencijala koji mi tražimo', kazao je princ prilikom posjeta Hrvatskoj prošlog tjedna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene