Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turistički sajam u Berlinu

Hrvatska pregovara o otvaranju konzulata u Dubaiju i predstavništva u Šangaju

Promoviranje Hrvatske na turističkom sajmu u Berlinu (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Promoviranje Hrvatske na turističkom sajmu u Berlinu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Ako je suditi prema najavama iz Berlina, s vodećeg svjetskog turističkog sajma, za hrvatski turizam nema straha. Privlače se i gosti s novih tržišta. U promociji naše zemlje pomažu i sportaši koji igraju u Njemačkoj.

Unatoč prohladnom danu u Berlinu, mnogi već razmišljaju gdje provesti ljetni godišnji odmor.

Pročitajte i ovo Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne Slika nije dostupna NAJVEĆI NA SVIJETU Otvoren berlinski sajam turizma, zemlja partner puna dijamanata

„Hrvatska mi nije favorit jer nemam dovoljno informacija. Volim Njemačku, Francusku i Španjolsku“, kaže Andrea iz Berlina.

"Nikad nisam bio u Hrvatskoj, ali fotografije plaža i mora koje sam vidio su prekrasne. Želim ići onamo", kaže pak jedan stanovnik Berlina.

Njemačko tržište itekako je važno Hrvatskoj. Oko 20 posto svih naših gostiju dolazi upravo iz ove države. Uz rast broja Nijemaca, ove godine Hrvatska očekuje i ukupan turistički rast od najmanje pet posto.

Hrvatsku na turističkom sajmu u Berlinu promoviraju i naši sportaši koji žive u Njemačkoj.

„Mislim da naše more nema nitko. Vidio sam milijardu zemalja i naše more nitko nema“, kaže rukometaš Jakov Gojun.

Željena Šikić iz TZ Šibensko-kninske županije ističe kako je Njemačka glavno emitivno tržište za Hrvatsku. Iz Njemačke ove godine ide 13 novih letova za Hrvatsku.

„Iz svih europskih zemalja dolaze najave novih linija, većih rotacija i dužeg reda letenja. Od početka ožujka do kraja studenog“, kaže Kristijan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Otvaraju se i nove mogućnosti. Hrvatska vodi razgovore o otvaranju konzulata u Dubaiju, kaže ministar turizma Gari Cappelli.

„80 zemalja povezuje se iz Dubaija, otvaranje tržišta Šangaja i Kine, i zato idemo do kraja godine otvoriti ured u Šangaju“, kaže ministar.

Hrvatska je pokrenula inicijativu o osnivanju Fonda za turizam. Cilj mu je bolje povezivanje europskih zemalja, ali i pomoć turističkom sektoru u izvanrednim situacijama.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene