449758
449758
449758
449758
449758

Nova TV priprema najatraktivniju sadržajnu i vizualnu prezentaciju rezultata izbora

  • , 10.09.2016., 19:19
  • Autor:
  • komentara

U manje od godinu dana Hrvatska će drugi put na birališta. Biramo novi, 9. saziv Hrvatskog sabora, a NOVA TV priprema najatraktivniju sadržajnu i vizualnu prezentaciju rezultata izbora.

 
 
 
 
Izbori 2016. u brojkama (Video: Dnevnik Nove TV)
Izbori 2016. u brojkama (Video: Dnevnik Nove TV)

Pravo da bira ima 3.799.609 birača. Za njih će biti otvoreno 6946 birališta. Ona se otvaraju sutra u 7 sati ujutro, a zatvaraju se u 19 sati.

U dijaspori se glasa već drugi dan i diljem svijeta otvoreno je 115 biračkih mjesta, za što se aktivno registriralo 59,409 birača. Najviše ih je kao i svake godine u BiH, točnije njih 34.847, a potom sljede birači u Njemačkoj. Stoga je u te dvije zemlje otvoreno i najviše biračkih mjesta - 34 u BiH te 17 u Njemačkoj.

U utrku za Markov trg krenulo je 2456 kandidatkinja i kandidata, više nego prije godinu dana. Ili za jedno zastupničko mjesto natječe se 16 kandidata, a birači će izabrati njih 151.

Na Markovu trgu, u nedjelju u 19 sati, Nova TV vas vodi kroz prve procjene rezultata izbora - na stvarnoj lokaciji gledatelji će imati priliku iskusiti jedno posve novo i drugačije televizijsko iskustvo.

Upotrebom 3D tehnologije, Sabor će biti oslikan, a gledatelji će svakog trenutka ući u Veliku vijećnicu Hrvatskog sabora te imati priliku vidjeti kako izgleda trenutna projekcija novog saziva Hrvatskog Sabora.

Tijekom cijele izborne noći prezentirati ćemo vam sve promjene koje će se događati po izbornim jedinicama - tko je dobio, a tko izgubio zastupnika.

No i svako malo, gledatelji će moći vidjeti i Veliku vijećnicu u kojoj ćemo pokušati izbornim kalkulatorom vidjeti koja politička opcija ima, ili je blizu 76 zastupničkih ruku potrebnih za formiranje nove Vlade. I tako sve to do ranih jutarnjih sati.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se