Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvješće Svjetske Banke:

Hrvatska pala za četiri mjesta na ljestvici lakoće poslovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stiglo je novo godišnje izvješće Svjetske banke o lakoći poslovanja prema kojemu je hrvatska pala na 84. mjesto.

Danas je objavljeno godišnje izvješće Svjetske banke o lakoći poslovanja, prema kojemu je Hrvatska pala za četiri mjesta na ljestvici od ukupno 185 gospodarstava te sad zauzima 84. mjesto. Pad se bilježi drugi godinu zaredom. Naime, Hrvatska je pretprošle godine bila na 79. mjestu, dok je prošle godine pala za još jedno mjesto te se našla na 80. mjestu.

Tijekom istraživanja u obzir se uzimalo pokretanje poduzeća, dobivanje građevinskih dozvola, zapošljavanje radnika, dobivanje kredita, zaštitu ulagača, plaćanje poreza, trgovanje preko granice, prisilna provedba ugovora te zatvaranje poduzeća.

>> Čačić o investicijama: Nisam zadovoljan ni sa sobom, moglo se bolje!

Što se regije tiče , od nas su poprilično bolji Makedonci koji se nalaze na visokom 23. mjestu, Slovenci koji su zasjeli na 35. mjesto i Crna Gora koja se nalazi na 51. mjestu. Lošije od nas su samo Srbija sa 68. mjestom i Bosna i Hercegovina koja se nalazi na niskom 126. mjestu.

Prvih pet mjesta zauzeli su Singapur, Hong Kong, Novi Zeland, SAD i Danska, a posebno je istaknuta Poljska koja je kroz godinu dana uspjela znatno poboljšati uvjete poslovanja te se našla na 55. mjestu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene