Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Koristit će se prigodno"

Hrvatska ostaje "puna života", slogan "Full of life" neće se ukidati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je ministar turizma Gari Cappelli izjavio da slogan "Croatia – full of life" nije u potpunosti zaživio, iz ministarstva poručuju kako se slogan neće mijenjati.

Ministar turizma Gari Cappelli nedavno je izjavio kako turistički slogan „Croatia – full of life“ nije u potpunosti zaživio te da je Hrvatskoj potrebna nova, jače nacionalno obojena kampanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Croatia Full of Life Novi spot Hrvatske turističke zajednice uzburkao duhove: "Zapeli smo u 90-ima!" Slika nije dostupna Porast investicija Ministar Cappelli otkrio plan za jačanje turizma

Ministar smatra kako slogan nema smisao izvan turističke sezone te da će se u tom segmentu trebati raditi korekcije. Poručio je kako će se trebati više poraditi na nacionalnim obilježjima, to jest vraćanju crveno-bijelih kockica.

“Izvan turističke sezone bavimo se nekim drugim pristupima i u tom segmentu slogan nema svoj smisao. Moje osobno mišljenje je da će u tom segmentu trebati raditi korekcije. Pokazalo se da je u promociji potrebna veća prisutnost nacionalnog identiteta“, poručio je Cappelli i dodao kako se slogan „Full of life“ ne mora izbrisati, već se može nastaviti primjenjivati za jedan dio ponude, ali ne kao glavni slogan.

"Slogan se neće mijenjati"

U Ministarstvu turizma provjerili smo je li, nastavno na ministrove izjave, u planu raspisivanje natječaja za novi ili dodatni turistički slogan Hrvatske. Iako mnogima nije najbolje sjeo, čini se kako će Hrvatska i dalje biti „puna života“.

„Slogan 'Full of life' neće se ukidati, on ostaje i koristit će se prigodno, po potrebi. Taj slogan je od dijela struke pozitivno ocijenjen i on je dobar za npr. korištenje u glavnom, ljetnom djelu turističke godine, no smatramo da bi u promociji Hrvatske u svijetu trebali više koristiti i promovirati se kroz naša nacionalna obilježja, kao što su npr. kockice po kojima je Hrvatska prepoznata diljem svijeta“, poručuju iz Ministarstva turizma ne otkrivajući hoće li hrvatski turizam i kada dobiti dodatni slogan koji bi se koristio u prigodama kada glavni slogan nije prigodan.

Poručuju tek kako veliki interes za Hrvatskom mora pratiti odgovarajući promotivni koncept koji će biti prilagođen različitim tržištima

„Hrvatska je danas u europskim, ali i svjetskim okvirima jedna od najtraženijih i najatraktivnijih turističkih zemalja – hit destinacija 2017. godine. Ovako veliki interes za Hrvatskom mora pratiti i odgovarajući promotivni koncept koji će među turistima iz cijeloga svijeta našu zemlju predstavljati kao jedinstvenu, drugačiju i zanimljivu destinaciju, što mi svakako i jesmo. Ono što želimo, a iskustva s terena to samo potvrđuju, je specifična turistička promocija Hrvatske prilagođena različitim tržištima“, kažu u ministarstvu.

Na posljednjoj sjednici Turističkog Vijeća Hrvatske turističke za novog direktora Glavnog ureda HTZ-a izabran je Kristijan Staničić, HDZ-ovac koji se na posljednjim lokalnim izborima borio za fotelju gradonačelnika Rijeke.

Staničić će, kako poručuju iz Ministarstva, o pitanjima vezanim uz turistički promotivni koncept razgovarati „ u suradnji sa svim relevantnim dionicima u turističkom sustavu i marketinškim stručnjacima“.

"Mala zemlja za veliki odmor" mnogima i dalje najbolji slogan

Podsjetimo, slogan „Full of life“ uveden je prije dvije godine za vrijeme IDS-ovog ministra Darka Lorencina. Pobijedio je u konkurenciji među sloganima “Croatia, State of Mind”, “Real Mediterranean”, “Life by Croatia’' i “Croatia, Take Me Everywhere”, a osmislila ga je agencija BBDO Zagreb sa svojim partnerima.

Provedena je i anketa među 4.800 Europljana koji su ocijenili kako bi Hrvatsku u svijetu najbolje predstavljao upravo slogan “Full of Life”.

Do sada su Hrvatski turizam u svijetu predstavljali po mnogima najbolji slogan 'Mala zemlja za veliki odmor' te slogan 'Mediteran kakav je nekad bio'.

Mislite li da Hrvatskoj treba novi turistički slogan?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene