Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZIMA I DALJE GRIZE

Hrvatska okovana minusima, Meteoalarm: "Vremenski uvjeti u jednoj će regiji biti vrlo opasni"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros u 7 sati najniža je temperatura izmjerena u Brestovcu kod Požege, gdje se živa u termometru spustila na -16,6 stupnjeva

Na Jadranu, u unutrašnjosti Dalmacije te u višem gorju danas će biti većinom sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. U nizinama unutrašnjosti te u kotlinama gorske Hrvatske magla i niski oblaci, a sunčanih razdoblja bit će uglavnom sredinom dana i poslijepodne.

Pročitajte i ovo Ilustracija vremenska prognoza Vrijeme se stabilizira: Vikend uglavnom sunčan, ali jedna stvar mogla bi vam pokvariti planove Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Je li kiša konačno iza nas? Meteorolog Nikola Vikić Topić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje

Vjetar većinom slab, na Jadranu mjestimice umjeren istočnjak i bura, podno Velebita na udare i jaka, a prema otvorenome moru jugo. Najviša dnevna temperatura između -6 i -1, u gorju ponegdje malo viša, a na Jadranu od 9 do 14 °C, navode iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Kontinentalna Hrvatska jutros se probudila okovana minusima. Jutros u 7 sati najniža je temperatura izmjerena u Brestovcu kod Požege, gdje se živa u termometru spustila na -16,6 stupnjeva. Ledeno je bilo i u Daruvaru (-16), Bednji (-15,6) te Varaždinu i Bjelovaru (oko -13), a mjesta koja su bilježila pozitivni predznak u temperaturi na kontinentu gotovo da i nije bilo.

Zbog niskih temperatura u većem dijelu unutrašnjosti Hrvatske moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Magla smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Slavoniji, izvijestio je danas Hrvatski autoklub.

Zbog magle smanjena je vidljivost na autocestama A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanja Reka i Novska, A4 između čvorova Goričana i Varaždina te između Brezničkog Huma i Ivanje Reke, A5 Osijek-Sredanci i na A11 čvor Jakuševac-čvor Lekenik.

Zbog niskih temperatura u većem dijelu unutrašnjosti, moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

U utorak će na kopnu biti većinom oblačno, mjestimice i maglovito, a u gorju i na istoku uz više oblaka moguć je lokalno i slab snijeg. U srijedu i četvrtak djelomice sunčano, a u četvrtak ujutro ponegdje i magla. I dalje vrlo hladne noći i jutra, dok će najviša dnevna temperatura zraka biti uglavnom između -2 i 1 °C.

Na Jadranu će pak u utorak biti djelomice sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku, a zatim uglavnom pretežno sunčano. Puhat će umjerena do jaka, mjestimice u utorak i srijedu na udare i olujna bura, osobito na sjevernom dijelu. Jutra dosta hladna, a danju pak razmjerno svježe.

Meteoalarm je za sutra izdao crveno upozorenje za podvelebitsku regiju, odnosno Velebitski kanal, gdje se predviđa mjestimice vrlo jak, pred kraj dana i olujni sjeveroistočnjak, s udarima i do 130 km/h. Ističu kako su takvi vremenski uvjeti vrlo opasni i podrazumijevaju i za život opasne situacije, posebno pomorcima. Prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu pa savjetuju da se izbjegava odlazak na put i boravak blizu ugroženih obalnih područja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene