Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Hrvatska odbacila srbijansku notu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska u cijelosti odbacuje tvrdnje iznesene u nedavnoj srpskoj noti kao potpuno neutemeljene i neprimjerene, objavilo je u ponedjeljak hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova.

U priopćenju o diplomatskoj noti "ocjenjuje se kako se njome još jednom pokušava relativizirati presuda najviše međunarodne sudske instance i izbjeći odgovornost".

Pročitajte i ovo Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!" Uhićeni Splićanin imao je i dva vuka (ilustracija) Užas u Dalmaciji Uhićen Splićanin koji je držao 67 pasa i dva vuka: Doznajemo zašto zvijeri ne mogu natrag u prirodu

Srbija je u petak uputila notu Hrvatskoj u kojoj traži da prekine
kampanju protiv presude Međunarodnog suda pravde (ICJ) kojom je odbačena odgovornost Srbije za genocid u BiH. Srbija je u tom kontekstu istaknula u noti kako ni državni genocid nad Srbima u Drugom svjetskom ratu u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj nije bio osuđen.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u priopćenju od ponedjeljka odbacilo je pristup kojim se osporava legitimno pravo neovisnih i slobodnih medija da komentiraju presudu Međunarodnog suda pravde u Hagu u sporu Bosne i Hercegovine i Savezne Republike Jugoslavije.

Ministarstvo "drži da takav način komunikacije nije primjeren
dostignutoj razini normalizacije odnosa dviju zemalja utemeljenih na europskim standardima i vrijednostima", kaže se u priopćenju.

U ponedjeljak su bošnjački politički čelnici oštro reagirali na
diplomatsku notu ministra vanjskih poslova Srbije Vuka Draškovića, kojom je od Bosne i Hercegovine zatražio da ne ustraje na reviziji nedavne presude Međunarodnog suda pravde prema kojoj nije utvrđena odgovornost Srbije za genocid u BiH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene