Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanader i Mićunović:

'Hrvatska neće blokirati susjedne zemlje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Ivo Sanader primio je predsjednika vanjskopolitičkog odbora srbijanskog parlamenta Dragoljuba Mićunovića, istaknuvši kako Hrvatska neće blokirati susjedne zemlje u pridruživanju NATO-u i EU, već će se zauzimati da što brže napreduju prema europskim integracijama, priopćeno je iz Vlade.

Sanader je također naglasio da Hrvatska sa Srbijom želi graditi dobrosusjedske i prijateljske odnose, naglasivši kako su hrvatsko-srpski odnosi glavni čimbenik mira i stabilnosti u jugoistočnoj Europi. Premijer Sanader rekao je kako će i njegov skorašnji posjet Beogradu biti dobar temelj za uspostavu boljih gospodarskih i političkih odnosa dviju zemalja.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Ilustracija Pridružili se Poljacima Slovaci blokirali granični prijelaz s Ukrajinom: Propuštali samo pet kamiona po satu

Mićunović je također istaknuo kako su odnosi Zagreba i Beograda uvijek bili ključ stabilnosti u ovom dijelu Europe te je dodao kako je u srbijanskom parlamentu utemeljena skupina hrvatsko-srbijanskog prijateljstva, cilj koje poticati i otvarati nove komunikacijske kanale između dviju država.

Premijer Sanader i Mićunović složili su se kako je unatoč svjetskoj gospodarskoj krizi moguće znatno unaprijediti hrvatsko-srbijansku gospodarsku suradnju, osobito u energetici jer obje zemlje trebaju uspostavljati nove dobavne pravce plina, nafte i struje. U razgovoru su naglašena i neka bilateralna pitanja kao što su zaštita manjina, povratak izbjeglih i raseljenih te utvrđivanje istine o nestalim osobama.

Mićunovića je primio i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. U otvorenu i prijateljskom razgovoru obostrano je utvrđeno kako je dobro da se nakon razdoblja stagnacije ponovno oživljava politički dijalog između dviju država, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednika. Osim intenziviranja međudržavnih kontakata na razini parlamenata navedeno je kako se novi poticaji očekuju od skorog posjeta premijera Sanadera Beogradu. Bilo je riječi i o mogućem dolasku predsjednika Tadića u Hrvatsku te uzvratnu posjetu predsjednika Mesića Srbiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene