Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čak šest operacija

Hrvatska najuspješnija po transplantaciji bubrega u jednom danu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je najuspješnija zemlja jugoistočne Europe po broju transplantiranih bubrega.

Jučer je obavljeno čak šest transplantacija, što je do sada najveći broj u jednome danu na KBC-u Rebro. Donirani organi bili su iz Rijeke, Slavonskog Broda te Zagreba, a svi se pacijenti dobro oporavljaju.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin - SDP GRBIN OŠTRO O BERNARDIĆU Turbulentno u SDP-u: Predsjedništvo preuzelo upravljanje Klubom koji je odbio nova kadrovska rješenja Peđe Grbina Slika nije dostupna Nakon debakla na izborima Rajko Ostojić: "Ja se sigurno neću kandidirati za predsjednika SDP-a, nemam favorita"

"Jučer smo pokazali da možemo u jednom danu napraviti veliki broj transplantacija, šest transplantacija bubrega. Time pokazujemo organiziranost ovog kliničkog bolničkog centra. Ponosan sam na sve one koji su sudjelovali u ovom postupku", ističe prof. dr. sc. Željko Kaštelan, predstojnik Klinike za urologiju KBC Zagreb.

"Po broju darivanja organa prošle godine Hrvatska je bila prva u Europi. To je nedvojbeni dokaz da Hrvati imaju najveće srce u Europi", rekao je Rajko Ostojić, ministar zdravlja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene