441888
441888
441888
441888
441888

FOTOGRAFIJE KAO DOKAZ Hrvatska na GP Batina podigla ogradu

  • , 30.06.2016., 12:05
  • Autor:
  • komentara

O postavljanju ograde na graničnom prijelazu Batina prva je sinoć izvijestila Nova TV u svojim Večernjim vijestima. Danas u podne se oko cijele situacije kratkim priopćenjem oglasilo i Ministarstvo unutarnjih poslova.

 
 
 
 
Postavljanje ograde (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Postavljanje ograde (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Osječko-baranjska policija nam je u telefonskom razgovoru samo potvrdila da se na graničnom prijelazu Batina postavlja ograda. 

Obavijest Ministarstva unutarnjih poslova prenosimo u cijelosti: 'U cilju sprječavanja eventualnog pokušaja nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku preko graničnog prijelaza Batina, a temeljem čl. 7. Zakona o nadzoru državne granice (NN 83/13) preventivno su bile postavljene tehničke prepreke koje se po potrebi i u skladu sa stanjem sigurnosti mogu aktivirati, radi potpune blokade mosta, odnosno prometnice koja vodi prema navedenom prijelazu. U ovom trenutku na navedenom području nema sigurnosnih ugroza", stoji u priopćenju MUP-a.

OVDJE PRATITE NAJNOVIJE INFORMACIJE OKO POSTAVLJANJA OGRADE NA ISTOKU HRVATSKE.

O postavljanju ograde prva je izvijestila sinoć Nova TV u svojim Večernjim vijestima.

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić rekao je danas u Saboru kako za razloge zatvaranja graničnog prijelaza Batina treba pitati one koji na to imaju odgovor te ocijenio da, po njemu, "ograda nije rješenje". "Nisam više ministar unutarnjih poslova niti sam na čelu kriznog stožera. Pitajte one koji su za to odgovorni u ovom trenutku i koji imaju o tome informacije o tome jesu li u pitanju radovi ili procjena opasnosti od mogućeg ulaska osoba koje bi pokušale ući u zemlju mimo dogovora", kazao je Ostojić novinarima.

U priloženoj fotogaleriji pogeldajte kako izgleda postavljanje ograde na GP Batina.

Postavljanje ograde (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se