Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vesna Pusić tvrdi:

'Hrvatska može do kraja godine završiti pregovore s EU'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'A je li ova vlada to u stanju završiti ne znam - ovisi kako se postavi', izjavila je Pusić

Predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji Vesna Pusić ocijenila je danas da Hrvatska može do kraja godine završiti pregovore o pristupanju Uniji.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Parlamentarni izbori 2024. Novi tjedan, nova Vlada? Pregovori ulaze u novu fazu Andrej Plenković Iz minute u minutu Hoće li ovako izgledati Plenkovićeva većina? Oglasio se član Domovinskog pokreta: "Znate koja je naša polazišna osnova"

>> Šimonović za Reuters: Odgoda u pregovorima mogla bi destabilizirati Vladu

'A je li ova vlada to u stanju završiti ne znam - ovisi kako se postavi', izjavila je Pusić prilikom današnjeg posjeta Varaždinu, gdje je nazočila završnim manifestacijama obilježavanja Europskog tjedna i svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 65. godišnjice pobjede nad fašizmom i Dana Europe.

'Do lipnja bi trebalo otvoriti tri preostala poglavlja'

Pusić je istaknula da bi do ljetne stanke, odnosno u lipnju na međuvladinoj konferenciji, trebalo otvoriti preostala tri poglavlja i doči na razinu 28 zatvorenih poglavlj. 'U tom slučaju za jesen bi nam preostalo zatvoriti pet ili šest poglavlja koja ćemo zadnja otvoriti, kao što su pravosuđe i temeljna prava, tržišno natjecanje, poljoprivreda, kao i nekoliko onih za koje je potrebno promijeniti Ustav', rekla je Pusić.

Vezano uz Varaždinsku županiju, Pusić je naglasila da je ova regija dosta daleko ušla u Europu. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene