Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Možda u njoj primi Nobela

Hrvatska kravata za Obamu mora proći sigurnosnu provjeru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se veleposlanica Hrvatske u SAD-u Kolinda Grabar Kitarović nadala kako će američkom predsjedniku sutra osobno uručiti kravatu, izrađenu posebno za njega povodom Dana kravate, to se ipak neće dogoditi.

Zbog strogih sigurnosnih pravila, kravata mora proći provjeru i tek će tada stići do predsjednika Baracka Obame. Uvijek modno usklađen, prvi par Amerike to će ostati i s novim poklonima iz Hrvatske. Za damu marama, za predsjednika kravata. Prije nego li ih dobiju, darovi moraju proći sigurnosnu provjeru. 'Međutim gospođa Marshall koja je šefica američkog protokola inače hrvatskog podrijetla obećala je da će američki predsjednik dobiti izravno u ruke tu kravatu', rekla Kolinda Grabar Kitarović. Kravata je nastala tkanjem obojenih svilenih niti najviše kakvoće, ručno krojena i šivana, kreirana je u jednom jedinom primjerku.

Pročitajte i ovo U Bukureštu 3. summit inicijative tri mora (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Na summitu Inicijative tri mora Analiza Ivane Petrović: ''Vrlo je zanimljivo da se inicijativi priključuje i Njemačka, inače velika protivnica'' Slika nije dostupna Komentirala i odnos s Rusijom Predsjednica za britanski Guardian: "Ekstremna desnica u Hrvatskoj je izuzetak, a ne pravilo"

>> Obama će dobiti hrvatsku kravatu

Možda Nobelovu nagradu za mir primi baš u hrvatskoj kravati

'Nadam se da će hrvatski gledatelji kod slijedećih nastupa predsjednika Obame zapaziti tu kravatu. On inače nosi vrlo lijepe kravate, pa se nadamo da ćemo tu kravatu i vidjeti tijekom nekoga od njegovih javnih nastupa', kaže Grabar Kitarović. Tko zna, možda će predsjednik Obama, ako mu se svidi, Nobelovu nagradu za mir primiti baš u hrvatskoj kravati. A poseban dar iz Hrvatske poslan je i na adresu pisca Dana Browna. Njegov najnoviji roman 'Izgubljeni simbol' američki je bestseler. U njemu piše kako je kravata, taj nezaobilazni modni detalj, potekla iz Hrvatske. I za tu neočekivanu promociju Dan Brown zaslužuje zahvalu od srca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene