Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mesić podsjeća

'Hrvatska bi trebala tražiti koridor do Austrije?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, izjavio je danas u Osijeku, kako je na današnjem sastanku hrvatskog državnog vrha i čelnika parlamentarnih stranaka postignut konsenzus o prihvaćanju inicijative europskog povjerenika Ollija Rehna o medijaciji između Hrvatske i Slovenije, ali kao dio puta prema međunarodnom sudu pravde u Haagu.

'Hrvatska prihvaća posredovanje na čelu s Marttijem Ahtisaarijem, ali kao dio puta prema međunarodnom sudu pravde u Haagu', istaknuo je Mesić, dodavši kako 'Ahtisaariju neće biti ni malo lako'. Činjenica je da Republika Hrvatska želi u europske integracije i NATO, a činjenica je i da Europa želi proširenje, što znači 'da Slovenija zapravo više nije hrvatski već međunarodni problem', kazao je predsjednik Mesić, koji poslijepodne boravi u posjetu Osijeku.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Ilustracija Jači od morfija, jeftiniji od heroina Zombi droga pred vratima Hrvatske, Europa u velikom strahu

>> Žbogar: Mogli bi odblokirati pregovore ako se dogovori medijacija

Također je izrazio uvjerenje da će Hrvatska do kraja ove godine biti spremna za ulazak u EU. 'Slovenija očito zaboravlja da je i Hrvatska u bivšoj Jugoslaviji imala, primjerice, pristup do Austrije, a sada je između Slovenija, pa bi po toj logici značilo da Hrvatska treba tražiti koridor za pristup', rekao je predsjednik Mesić. Naglasio je kako Slovenija i sada ima pristup otvorenom moru, te da je 'sa Slovenijom teško pregovarati, posebice jer je slovenski Parlament donio odluku o granici na piranskoj obali'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene