Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Odlična vijest

Hrvatska iz EU fondova dobila 145 milijuna kuna za jednu željezničku dionicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija je u ponedjeljak objavila da će se Kohezijskog fonda EU sa 145 milijuna eura financirati rekonstrukcija i dogradnja željezničke dionice Križevci - Dugo Selo.

Ta je dionica dio Mediteranskog koridora transeuropske prometne mreže (TEN-T) koji povezuje Hrvatsku s Mađarskom i Slovenijom te jug Europe s njezinim istočnim dijelom - od Španjolske pa sve do ukrajinske granice, objavila je Europska komisija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova ideja Dijelimo Šengen, euro, Erasmus i zajedničko tržište: Europska komisija želi uvesti i europsku diplomu Slika nije dostupna upitno 7.5 milijardi eura Suspenzija EU fondova Mađarskoj pred vratima? Imaju rok od dva mjeseca, a odluka leži na većini zemalja članica

"EU investira u bolju povezanost Hrvatske i susjednih zemalja u sklopu strateške paneuropske prometne mreže. Ovaj projekt, koji promovira bolji promet unutar države, direktno će dobrinijeti gospodarskom rastu Hrvatske olakšavajući prijevoz robe i turizma", rekal je povjerenica Europske komisije za regionalnu politiku Corina Cretu.

Projekt se sastoji od obnove pruge i izgradnje drugog kolosijeka između Križevaca i Dugog Sela, radova na željezničkim kolodvorima, modernizacije telekomunikacijskog i signalizacijskog sustava te radova na cestovnoj infrastrukturi uz prugu (mostovi, tuneli, ceste) kako bi se osigurao bolji pristup željezničkoj mreži.

Više informacija o eurospkim dinanciranjima u Hrvatskoj dostupno je na platformi Open Data.

 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene